Hva Er Fordelene Med Skadelige Arbeidsforhold?

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Fordelene Med Skadelige Arbeidsforhold?
Hva Er Fordelene Med Skadelige Arbeidsforhold?

Video: Hva Er Fordelene Med Skadelige Arbeidsforhold?

Video: Hva Er Fordelene Med Skadelige Arbeidsforhold?
Video: E-sigaretter. Farlig eller trygt? 2024, April
Anonim

Farlig forstås som slike arbeidsforhold, som et resultat av at farenivået overstiger de etablerte standardene. Alle obligatoriske utbetalinger og fordeler til ansatte som jobber på steder der forholdene er usunne, er tydelig angitt i russisk lovgivning.

Hva er fordelene med skadelige arbeidsforhold?
Hva er fordelene med skadelige arbeidsforhold?

Vurdering av arbeidsplasser

I følge loven må arbeidsgiveren godkjenne sertifiseringen av sine eksisterende arbeidsplasser for å identifisere skadevirkningen ved arbeidsforholdene. Denne prosedyren er kostbar, men er obligatorisk for alle organisasjoner. Etter å ha mottatt resultatene av en slik attest, må arbeidsgiveren lage en liste over alle skadelige jobber og godkjenne dem i tariffavtalen. Dette dokumentet foreskriver også alle fordeler og kompensasjoner som er avhengig av i samsvar med lovgivningen i Den russiske føderasjonen.

I tillegg må hver arbeidsavtale (eller kontrakt) også inneholde en referanse til det faktum at arbeidsplassen faller inn under kategorien skadelig. Hvis sertifiseringen av stedet ble gjort senere enn ansattes ansettelse, er selskapet forpliktet til å reforhandle arbeidsavtalen.

Fordeler for skade gitt av lovgivningen i Russland

På arbeid med skadelige arbeidsforhold etablerte Russlands føderasjon følgende typer fordeler:

- Utstedelse av melk eller andre tilsvarende matvarer av terapeutisk og profylaktisk retning til arbeidstakere;

- levering av årlige og ekstra betalte ferier;

- en forkortet arbeidsuke på ikke mer enn 36 timer totalt;

- lønn bør være høyere sammenlignet med de offisielle lønningene som er etablert for en normal arbeidsplass med optimale arbeidsforhold;

- fortrinnsrett for arbeidspensjon, som kan tildeles menn som har jobbet på bedriften i produksjon av underjordisk arbeid og under lignende arbeidsforhold i minst 10 år, mens kvinner må ha arbeidet under slike forhold i minst 7, 5 år.

Preferansepensjonen fortjener spesiell oppmerksomhet. For å oppnå det må en kvinne være 45 år og en mann 50 år, mens den totale tjenestetiden må være minst 20 og 15 år. I tilfelle at en manns alder har nådd 55 år, og en kvinnes alder er 50 år (mens deres arbeidserfaring under skadelige forhold er minst 12, 5 og 10 år), bør deres individuelle totale arbeidserfaring være 25 og 20 år.

I tillegg er slike virksomheter pålagt å utstede spesielle klær, fottøy og annet nødvendig verneutstyr, samt vaskemidler og desinfeksjonsmidler.

For at alle fordeler skal utbetales regelmessig, må hver person gjøre det til en regel å lese arbeidsavtalen før han signerer den. I tilfeller av brudd på gjeldende lovgivning i Russland om mottak av fordeler for skadelige arbeidsforhold, kan du alltid kontakte arbeidstilsynet, påtalemyndigheten eller domstolen for å få hjelp.

Anbefalt: