Hvordan Samle Inn Underholdsbidrag Riktig Ved Rettskjennelse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Samle Inn Underholdsbidrag Riktig Ved Rettskjennelse
Hvordan Samle Inn Underholdsbidrag Riktig Ved Rettskjennelse

Video: Hvordan Samle Inn Underholdsbidrag Riktig Ved Rettskjennelse

Video: Hvordan Samle Inn Underholdsbidrag Riktig Ved Rettskjennelse
Video: Процессы Производства, от Которых Волосы Встают Дыбом! Топ 10 2024, April
Anonim

Rettskjennelsen er et utøvende dokument på grunnlag av hvilket saksøker gjelder avdelingen for Federal Bailiff Service. Gjenoppretting av underholdsbidrag utføres i løpet av igangsatt tvangsforfølgelse gjennom anvendelse av ulike tvangsmidler.

Hvordan samle inn underholdsbidrag riktig ved rettskjennelse
Hvordan samle inn underholdsbidrag riktig ved rettskjennelse

Hvis den useriøse forelderen ikke selvstendig betaler penger for underhold av barna, søker deres juridiske representant for retten for å få tilbake underholdsbidrag. Resultatet av slike saker er vanligvis utstedelse av en rettskjennelse. Dette dokumentet er både en rettsavgjørelse og et utøvende dokument som kan presenteres for namsmenn. Gjenvinneren skal skrive en uttalelse om innledningen av tvangsfullbyrdelse adressert til avdelingslederen for den føderale namsmannstjenesten på gjeldsstedet. Søknaden vedlegger en rettskjennelse som bekrefter at det foreligger grunnlag for å iverksette saksbehandling.

Hva skal innkrever gjøre etter innledningen av tvangsfullbyrdelsesprosedyrer?

Etter at tvangsfullbyrdelsesprosedyren er startet, skal gjenoppretteren finne ut dataene til den spesifikke namsmannen som saken ble overført til. Etter det, bør du kontakte denne namsmannen og gjøre en avtale med ham. I resepsjonen kan barnets juridiske representant gi all informasjonen han har om skyldneren, hans eiendom, arbeidssted og bosted. Når slik informasjon blir bekreftet, vil det forenkle prosedyren for innsamling av underholdsbidrag betydelig. Etter vellykket sporing av skyldner, vil namsmannen sende ham et krav om behovet for frivillig gjennomføring av rettskjennelsen. Hvis et slikt krav ikke blir oppfylt innen den angitte tidsperioden, vil et ekstra ytelsesgebyr bli belastet fra den skruppelløse forelderen, hvoretter håndhevelsesprosedyren vil begynne.

Hvordan håndheve barnebidrag?

Barnets juridiske representant bør kontrollere prosedyren for tvangsinndrivelse av underholdsbidrag, sende inn namsmannen en begjæring om bruk av obligatoriske tiltak i form av beslag av skyldnerens eiendom, begrensning av reiser utenfor territoriet til Den russiske føderasjonen. Fogden selv er forpliktet til å be om informasjon om underholdsbetalerens eiendom, enten han har eiendom, kjøretøy, kontoer i kredittinstitusjoner. Eksekutivdokumentet kan sendes til banker der skyldneren har kontoer eller innskudd, samt til arbeidsgiveren, som er forpliktet til å trekke renter fra offisiell inntjening. I tillegg har namsmenn de siste årene effektivt brukt mekanismene for informasjonspåvirkning på skyldnere, lagt ut kunngjøringer på gata, kjøretøy om ikke-betalingsbidrag.

Anbefalt: