Hvordan Bli Arkeolog

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bli Arkeolog
Hvordan Bli Arkeolog

Video: Hvordan Bli Arkeolog

Video: Hvordan Bli Arkeolog
Video: Å studere arkeologi del 1 | Arkeolog forklarer 2024, Kan
Anonim

Arkeologi studerer fortiden i fagene materiell kultur. Dette er et interessant yrke som krever ikke bare omfattende kunnskaper om historie, hjelphistoriske disipliner og noen fag innen naturvitenskapssyklusen, men også god fysisk form. Arkeologer må jobbe under ekstreme forhold, så det er noen medisinske kontraindikasjoner.

Arkeologi studerer fortiden i fagene materiell kultur
Arkeologi studerer fortiden i fagene materiell kultur

Nødvendig

  • - medisinsk kort;
  • - sertifikater for resultatene av Unified State Exam i fagene som er nødvendige for opptak til Det historiske fakultetet;
  • - en datamaskin med Internett-tilgang.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forsikre deg om at du ikke har noen medisinske tilstander som kan hindre ditt ønske om å bli arkeolog. En arkeolog må ha et sunt hjerte, han må ikke lide av høyt blodtrykk, krampeanfall, hørsels- og taleforstyrrelser. Et hinder er diabetes mellitus, hemoroider, noen hudsykdommer, en alvorlig nedsatt syn med umulighet av korreksjon, sykdommer i fordøyelsessystemet og utskillelsessystemet, samt smittsomme sykdommer som har blitt kroniske. En arkeolog skal ikke være avhengig av narkotika eller alkohol. Bli testet og snakk med din lokale lege.

Steg 2

Arkeologi er en spesialisering som oppnås i eldre år på historieavdelingene. Det er også et spesialisert universitet med filialer i forskjellige byer i Russland - Moskva arkeologiske institutt. Det er også mulig å begynne å forberede seg på fremtidige vitenskapelige aktiviteter på college (spesielt pedagogisk med en sosial orientering). Du trenger spesialitet 050401 - Historie. Men i fremtiden vil du fortsatt måtte gå inn i en høyere utdanningsinstitusjon.

Trinn 3

Hvis du vil gå på college rett etter skoletid, må du ikke bare studere historie og fagene som er nødvendige for å få et sertifikat, men også disipliner som fysikk, kjemi og geografi. Alle disse vitenskapene vil være nyttige for deg i arbeidet ditt. Evnen til å tegne og jobbe med kamera vil også være veldig nyttig. Du kan finne ut om de akademiske fagene du trenger sertifikater på, på nettsiden til den høyere utdanningsinstitusjonen etter 1. februar, men uansett trenger du et historiensertifikat.

Trinn 4

Skriv inn følgende spesialiteter i søkemotoren: 030400, 030401, 050401 - History eller 030402 - Historical and Archival Studies. Se på hvilke universiteter du kan få disse spesialitetene med kvalifikasjonene "bachelor i historie", "mester i historie" eller "lærer i historie". Velg den som har en avdeling for arkeologi. Etter å ha fullført en spesialisering i denne avdelingen, kan du oppnå kvalifikasjonen 72251 - Arkeologi.

Anbefalt: