Hvordan Ta Ledelsesbeslutninger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Ledelsesbeslutninger
Hvordan Ta Ledelsesbeslutninger

Video: Hvordan Ta Ledelsesbeslutninger

Video: Hvordan Ta Ledelsesbeslutninger
Video: Chris MacDonald - Hvordan du bliver den bedste udgave af dig selv. 2024, Kan
Anonim

Å ta en ledelsesbeslutning er den viktigste prosessen i lederens aktivitet. Når man tar en ledelsesbeslutning, velger en leder en løsning på et problem fra mange. Resultatet av beslutningen som tas, fungerer som en vurdering av lederens aktiviteter.

Noen avgjørelser tas best samlet
Noen avgjørelser tas best samlet

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst er det nødvendig å analysere tilstanden til kontrollobjektet. Bestem den "patologiske" tilstanden til systemet, avvik fra mulige normer. Fremveksten eller eliminering av mulige problemer i fremtiden. På dette stadiet er det veldig viktig å ta hensyn til all informasjon både inne i systemet og utenfor det, analysere situasjonen, finne ut hvorfor visse problemer har dukket opp. På dette stadiet ansetter bedriften i de fleste tilfeller en gruppe eksperter som identifiserer mulige årsaker til problemer, vurderer den nåværende situasjonen, sørger for at du har nok ressurser, personell, utstyr, tid osv. Til å løse problemet. Bestem hvordan lederen og bedriften vil takle dette problemet og med årsakene til at det oppstår. Her er det nødvendig å utvikle en klar strategi, definere mål, muligheter for å oppnå dem, søke etter midler for å løse problemet.

Steg 2

Deretter må du samle informasjon, finne ut hvem som trenger å bli betrodd implementeringen av problemløsingsprosessen, utarbeide en klar handlingsplan. Utvikle grunnleggende løsninger på problemet ved hjelp av simulering. Hvis tiden for å bestemme en løsning er begrenset, kan du bruke kollektive metoder som Delphi-metoden eller brainstorming-metoden.

Trinn 3

Velg en effektiv løsning på problemet som passer i alle henseender ved hjelp av sammenligning. Den valgte løsningen må formaliseres riktig. Dokumentene skal angi hvem som er ansvarlig for gjennomføringen av avgjørelsen, tidspunktet for gjennomføringen. Når det gjelder implementering av løsningen, er det viktig å indikere en liste over arbeider som må utføres. I fremtiden kontrollerer lederen bare implementeringsprosessen av løsningen og utfører konstant overvåking.

Anbefalt: