Hvordan Få Oppholdstillatelse I Sverige

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Oppholdstillatelse I Sverige
Hvordan Få Oppholdstillatelse I Sverige

Video: Hvordan Få Oppholdstillatelse I Sverige

Video: Hvordan Få Oppholdstillatelse I Sverige
Video: Fornyelse av utlendingspasset eller reisebeviset for flyktninger ከመይ ገርና ናይ መናይ መጓዓዚ ሰነድ(ፓስፖርት )ንሕድስ 2024, Kan
Anonim

Oppholdstillatelse i Sverige gir deg rett til å komme inn og oppholde deg i landet i en viss periode. Som i andre land har Sverige to oppholdstillatelser - midlertidig og permanent. En permanent oppholdstillatelse kan ikke oppnås uten først å få en midlertidig.

Hvordan få oppholdstillatelse i Sverige
Hvordan få oppholdstillatelse i Sverige

Nødvendig

Arbeids- eller studietillatelse i Sverige

Bruksanvisning

Trinn 1

Oppholdstillatelse må innhentes hvis det kreves innreise i landet i mer enn tre måneder. Beslutningen om utlevering er tatt av landets migrasjonstjeneste.

Først må du sende inn en søknad til det svenske konsulatet. Alle søknader fra ambassaden videresendes til landets migrasjonstjeneste, der alle data blir sjekket og registrert i databasen. Hvis byen ikke har et representasjonskontor for landet, kan du sende søknaden via post eller via fullmektig. Du må også sende inn en kopi av arbeidsavtalen inngått med den svenske arbeidsgiveren eller universitetets opptaksdokument. Grunnlaget for å få oppholdstillatelse kan også være familiebesøk eller gjenforening med medlemmene, samt investeringer i landets økonomi og privat entreprenørskap.

Steg 2

Kjøp av eiendom i landet har også en positiv effekt på registreringen av oppholdstillatelse. Selve oppholdstillatelsen er et kort som også er gyldig på EU-landenes territorium og er designet for å erstatte den vanlige papirversjonen limt inn i passet. Det vil også være mulig å bo i andre stater, men ikke i mer enn tre måneder. Søknaden vurderes i 4 til 8 måneder, denne perioden varierer avhengig av tilfelle. Konsulatet vil avtale intervjutid, som du først må gjennomgå for å motta kortet.

Anbefalt: