Hvordan Fyre En Ansatt Under En Artikkel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fyre En Ansatt Under En Artikkel
Hvordan Fyre En Ansatt Under En Artikkel

Video: Hvordan Fyre En Ansatt Under En Artikkel

Video: Hvordan Fyre En Ansatt Under En Artikkel
Video: Artikkel: Hvordan skrive innledning? 2024, April
Anonim

Administrasjonen av foretaket avskjediger ansatte under artikkelen bare i ekstreme tilfeller. Vanligvis, i tilfelle brudd på arbeid og disiplin, prøver de å forhandle fredelig og tilby å trekke seg av egen fri vilje eller etter gjensidig avtale. Hvis den krenkende arbeidstakeren ikke godtar et fredelig skille fra arbeidsgiveren, kan han få sparken i henhold til artikkelen. Ved denne typen avskjedigelse må en rekke krav og betingelser overholdes slik at når en arbeidstaker går til retten eller til arbeidstilsynet, er arbeidsgiveren ikke forpliktet til å gjeninnsette den ansatte på jobben og betale ham kompensasjon for tvungen hvile.

Hvordan fyre en ansatt under en artikkel
Hvordan fyre en ansatt under en artikkel

Nødvendig

  • - handling av brudd
  • - skriftlig forklaring på årsaken
  • -skrevet irettesettelse med straff

Bruksanvisning

Trinn 1

En ansatt kan bli sparket under artikkelen for å være for sent på jobb, selv i noen minutter. Det viktigste er å være for sen med å utstede og ilegge en disiplinær sanksjon. For å registrere deg sent, må du utarbeide en handling som angir tidspunktet og dagen for forsinkelsen. Be den ansatte om en skriftlig forklaring på årsaken til forsinkelsen. Hvis han nekter å skrive en forklaring, kan du utstede en avslagshandling. Skriv en skriftlig irettesettelse med straff. Presentere alle dokumentene til den ansatte mot mottakelse. Selv om en person ikke vil signere noe, vil retten og arbeidstilsynet ikke finne en grunn til å forplikte deg til å gjeninnføre ham på jobben når han blir sparket under artikkelen. Oppsigelse må formaliseres med en oppføring i arbeidsbok om manglende oppfyllelse av offisielle oppgaver.

Steg 2

Hvis arbeidstakeren var fraværende fra arbeidsplassen i mer enn 4 timer og ikke presenterte offisielle dokumenter om fraværet, kan han avskjediges under artikkelen ved å utarbeide en fraværshandling fra arbeidsplassen, ta en skriftlig forklaring, pålegge en skriftlig straff og avskjedige ham med en oppføring i arbeidsboken for fravær.

Trinn 3

For å konsumere alkoholholdige drikker på arbeidsplassen, for sent fra røykpauser og lunsj, kan du også få sparken under artikkelen som indikerer årsaken som manglende utførelse av offisielle oppgaver.

Trinn 4

Generelt sett, hvis en arbeidsgiver ønsker å si opp en ansatt i henhold til artikkelen, vil han finne en grunn til å gjøre dette. Det viktigste er å tegne opp alle dokumentene riktig.

Anbefalt: