Hva Er Lønnen Som Blir Utbetalt Til Salgssjefen

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Lønnen Som Blir Utbetalt Til Salgssjefen
Hva Er Lønnen Som Blir Utbetalt Til Salgssjefen

Video: Hva Er Lønnen Som Blir Utbetalt Til Salgssjefen

Video: Hva Er Lønnen Som Blir Utbetalt Til Salgssjefen
Video: Skattekort og frikort - hva er greia? 2024, Kan
Anonim

Hvert selskap, uavhengig av størrelse, har en salgssjefstilling. Tross alt er det salgssjefen som tiltrekker seg nye kunder til selskapet, og også jobber med eksisterende kunder. Som regel består lønnen til en salgssjef av den uforanderlige delen - lønnen, og inkluderer også bonuser og prosenter fra salg.

Salgssjefen må være kommunikativ
Salgssjefen må være kommunikativ

Bruksanvisning

Trinn 1

I forskjellige regioner varierer gjennomsnittlig lønn fra 20 til 30 tusen rubler. I Moskva er gjennomsnittslønnen til en salgssjef omtrent 40-50 tusen rubler. Lønnen til salgslederne varierer, fordi systemet for lønn til ansatte i hvert enkelt selskap er annerledes.

Steg 2

En måte å finne ut hvilken lønn en salgssjef mottar i en bestemt region, er å analysere lønn som tilbys av arbeidsgivere til salgssjefer på jobbsider. Også informasjon om størrelsen på lederlønnen kan fås fra kilder som: Arbeidsformidling, rekrutteringsbyråer og andre.

Trinn 3

Utvilsomt avhenger den endelige lønnen til en salgssjef av det ansattes bonussystem som er etablert i forordningen om godtgjørelse til ansatte i organisasjonen. Dette systemet inkluderer som regel et arbeidseffektivitetsforhold som bestemmer fordelene den ansatte har gitt selskapet. Når det gjelder en salgssjef, tas antall salg som han har gjort i en måned eller en annen rapporteringsperiode, i betraktning, samt antall nye kunder han tiltrukket seg av selskapet. Derfor er dette forholdet en variabel del av lønnen til salgssjefen.

Trinn 4

Den faste delen av lønnen til en salgssjef inkluderer tollsatsen (offisiell lønn), som i regionene varierer fra 10 til 15 tusen rubler. I Moskva er lønnen til en salgssjef omtrent 30 tusen rubler.

Trinn 5

Imidlertid har hvert selskap utviklet sitt eget personalmotivasjonssystem, som også avhenger av omfanget av selskapet. For eksempel kan en leder selge en forsikringstjeneste til et selskap, eller han kan selge et produkt - biler. Derfor, uavhengig av at målene til både den ene og den andre lederen er de samme, har de en annen salgsplan.

Trinn 6

Jobben til salgssjefer anses å være høyt betalt fordi det innebærer emosjonelle og intellektuelle belastninger. En salgssjef må ha en rekke personlige og profesjonelle egenskaper for å kunne selge firmaets produkt. Disse kravene inkluderer: motstand mot stress, kommunikasjonsevner, kompetent tale, hyggelige eksterne data, målrettet. Det anbefales å indikere disse egenskapene til søkere om stillingen som salgssjef i deres CV.

Trinn 7

De fleste salgssjefer ringer til “kalde” kunder, går til møter med presentasjon av selskapets produkt eller tjeneste. Dermed inkluderer salgssjefens ansvar en liste over handlinger som tar sikte på å tiltrekke seg nye kunder og jobbe med eksisterende kunder.

Trinn 8

Generelt, i tillegg til eksterne forhold, for eksempel svingninger i rubelen, dollar og euro, påvirkes lønnsverdien av egenskaper som: utdanning, kvalifikasjoner, arbeidserfaring, ansiennitet.

Trinn 9

Det er kjent at for at en arbeidsgiver skal betale høy lønn, må en ansatt være så nyttig som mulig for organisasjonen. Derfor må en potensiell kandidat til en ledig stilling systematisk forbedre sine kvalifikasjoner, forbedre sine ferdigheter og heve kunnskapsnivået.

Anbefalt: