Hvordan Finne En Jobb Uten Erfaring På 30 år

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne En Jobb Uten Erfaring På 30 år
Hvordan Finne En Jobb Uten Erfaring På 30 år

Video: Hvordan Finne En Jobb Uten Erfaring På 30 år

Video: Hvordan Finne En Jobb Uten Erfaring På 30 år
Video: Hør hvordan de fikk jobb i Norge (Aschehoug) 2024, April
Anonim

Folk i alle aldre er bekymret for sysselsettingsspørsmål. De leter etter arbeid i en alder av 20, 30 og 40 år. Det var under sovjetiske tider at man kunne jobbe hele livet på en bedrift, men i dag lykkes det svært få mennesker med å gjøre dette. Og så må folk med jevne mellomrom lete etter en ny jobb. Det er spesielt vanskelig for de som ikke har erfaring, eller han er veldig liten. Og hva skal jeg gjøre hvis alderen allerede er ganske moden. Hvordan kan du for eksempel finne en jobb på 30 uten erfaring? For noen virker dette umulig.

Finn en jobb på 30 uten erfaring? Det er mulig
Finn en jobb på 30 uten erfaring? Det er mulig

Bruksanvisning

Trinn 1

Du kan finne en jobb enten 30 eller 40 år gammel, selv uten erfaring. En annen ting er at det vil kreve mye krefter og nerver for å finne den. Hvis du ikke har en spesifikk utdanning, tilbys det nå mange ledige stillinger der verken erfaring eller utdannelse kreves. For eksempel håndverkere, flyttere, kjøkkenarbeidere, vaktmestere osv. Du trenger selvfølgelig ikke å stole på en god lønn og karrierevekst i en slik jobb. Men likevel har slike alternativer også rett til å eksistere.

Steg 2

2. Hvis du har utdannelse, men av en eller annen grunn ikke jobbet med det (for eksempel fødsel og videre oppvekst av en baby), så ta oppfriskningskurs, husk hva du kan bli bedt om å gjøre i en slik jobb. Finn deretter firmaer som jobber i din bransje og send inn ditt CV der. Du bør ikke søke en høy stilling med en gang, ingen tar deg dit uansett, men du kan prøve å få jobb som assistent eller trainee med utsiktene til profesjonell vekst. Og ikke la alderen din forvirre deg. 30 år er ikke så lenge. Og hvis du hele tiden satt hjemme, var du regelmessig interessert i nyheter innen ditt aktivitetsfelt og kjenner til alle endringene i dette området, så vil dette være pluss. I tillegg er folk i en alder av 30 år mer ansvarlige og seriøse, og arbeidsgiveren kan være mindre redd for noen spontane handlinger, så iboende hos yngre mennesker.

Trinn 3

Vær proaktiv i jobbsøket ditt. Ikke forvent at hvis du har sendt CV-en, blir du ringt tilbake umiddelbart. Ring deg selv. Hvis selskapet er nær deg, kan du dra dit personlig og tilby tjenestene dine. Se etter arbeid med annonser i aviser, magasiner, på Internett. Noen ganger må du ringe dusinvis av selskaper før du finner riktig alternativ. Derfor må du være klar for dette og ikke fortvile, hvis lykken ikke har smilt til deg ennå.

Trinn 4

Det kan hende at du har en jobb, men det passer deg ikke. Og i en alder av 30 år bestemmer du deg for å endre livet ditt, for å få en ny spesialitet. Det er klart at du ikke vil ha erfaring etter endt utdanning. Hva skal du gjøre da? Før du velger hvilket yrke du skal mestre, må du studere arbeidsmarkedet, se hvilke spesialiteter som er mest etterspurt i dag, for hvilken av dem vil du sannsynligvis finne en jobb. Og basert på disse dataene, velg hvilke kurs du vil fullføre, eller hvilken utdanningsinstitusjon du vil melde deg på. Bare selv om du finner en jobb rett etterpå, må du være forberedt på at svært få arbeidsgivere vil betale høye lønninger. Men hvis du anbefaler deg selv som en god spesialist som forstår din virksomhet, utvikler du deg og forbedrer deg kontinuerlig i yrket ditt, så vil du gradvis kunne oppnå gode karrierehøyder.

Trinn 5

Snakk med familien, bekjente og venner. Kanskje en av dem vil hjelpe deg med å finne en jobb. Videre kan du på denne måten finne en jobb med en anstendig lønn og gode arbeidsforhold. Bare hvis du ble ansatt i henhold til andres anbefalinger, så ikke la den personen og deg selv svikte, da du må jobbe alene. Og hvis kvaliteten på arbeidet ditt ikke passer til ledelsen i selskapet, vil ingen forbindelser hjelpe deg med å beholde din posisjon.

Anbefalt: