Er IOU Juridisk Bindende

Innholdsfortegnelse:

Er IOU Juridisk Bindende
Er IOU Juridisk Bindende

Video: Er IOU Juridisk Bindende

Video: Er IOU Juridisk Bindende
Video: МОЯ МАМА ХЕЙТЕР! Её ПАРЕНЬ — это ЛИДЕР ХЕЙТЕРОВ?! 2024, Kan
Anonim

IOU er juridisk bindende med eller uten notarial sertifisering. For rettsaken vil det være viktig hvor korrekt dokumentet er utarbeidet, om vilkårene for tilbakebetaling av gjelden er stavet.

Er IOU juridisk bindende
Er IOU juridisk bindende

IOU er et offisielt dokument som bekrefter overføring av midler fra en borger til en annen. Svært ofte er de to partiene på vennlige vilkår og tar ikke hensyn til utformingen av papiret. På grunn av dette kan det være problemer med å få pengene tilbake, selv i retten.

En håndskrevet kvittering er juridisk bindende. I dette tilfellet spiller det ingen rolle hvilket beløp det er snakk om, om dokumentet er sertifisert av en notarius. For skyldneren, i tilfelle avslag på å betale i tide, kan det ha ulike ubehagelige konsekvenser, for eksempel straff.

I henhold til nr. 2 i art. 808 i den sivile koden for Den russiske føderasjon, kan en kvittering brukes som bekreftelse på en økonomisk transaksjon. Den må angi vilkårene for utstedelse av midler, prosedyren og vilkårene for avkastningen.

Hvordan tegner du en kvittering riktig slik at den har juridisk kraft?

Det er flere regler:

  • dokumentet må utarbeides av mottakeren av pengene;
  • passopplysningene til partene og kontaktene må angis;
  • alle viktige forhold er foreskrevet;
  • dokumentet skal ikke inneholde blotting og rettelser.

Det anbefales å tegne dokumentet med en kulepenn. Om nødvendig vil det være mulig å gjennomføre en undersøkelse. I tillegg forblir slike bleker på arket i lengre tid enn gelblekk.

Er en kvittering skrevet ut på en datamaskin juridisk bindende?

Advokater sier at det vil bli ansett som gyldig hvis det er utarbeidet i samsvar med alle reglene, noe som indikerer detaljene til partene. Det kan imidlertid oppstå vanskeligheter når du utfører en håndskriftundersøkelse, siden bare en signatur vil stå for hånd. Dette kan gjøre det vanskeligere å få pengene tilbake senere.

Hvis kvitteringen utstedes på en utskrevet måte, er det best å fullføre prosedyren i nærvær av en notarius. Han vil være i stand til å sjekke hvor legitim transaksjonen er. Om nødvendig vil han alltid kunne bekrefte at dokumentet ble utarbeidet av en bestemt person. Dette alternativet er også nyttig hvis originalen går tapt og bare en kopi er igjen i hendene dine. Notaren vil kunne bekrefte papirets ekthet.

Hvis skyldneren nekter å betale gjelden, ikke anser den skriftlige forpliktelsen som grunnlag for innbetalinger, er det nødvendig å sende krav til den andre parten. Den skal omfatte forfallsdato. Hvis dette ikke førte til ønsket resultat, kan kreditor trygt gå til retten med krav og dokumentasjon.

Anbefalt: