Hvordan Lage En Byggeplan

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Byggeplan
Hvordan Lage En Byggeplan

Video: Hvordan Lage En Byggeplan

Video: Hvordan Lage En Byggeplan
Video: Multimedieuniverset (MMU) - Bygge plan; Hvordan lage en plan i MMU 2024, Kan
Anonim

Byggearbeidsplanen er en trinnvis plan for gjennomføring av en gitt mengde arbeid på et bestemt tidspunkt. Takket være kompetent planlegging er det mulig å fullføre arbeidet i tide og uten å overskride budsjettet.

Hvordan lage en byggeplan
Hvordan lage en byggeplan

Nødvendig

Excel-program eller papir og penn

Bruksanvisning

Trinn 1

Baser på arbeidsomfanget, bestemme tidsrammen for hvert trinn. Det er nødvendig å ta hensyn til regelverket som er godkjent av staten. De er spesifisert i standarddokumenter - byggekoder og forskrifter.

Steg 2

Ut fra kravene som kunden har fremmet for objektet, bestemme hvilke teknologier og metoder du skal bruke under konstruksjon. Beregn den totale tiden for å fullføre arbeidet. Det er mulig at konstruksjonsteknologien du har valgt vil tillate deg å kombinere flere arbeidsfaser i en kalenderperiode. Lag en tidsplan i Excel-regneark.

Trinn 3

Beregn nødvendige og ikke-materielle ressurser for hver type arbeid. Nemlig: sammensetningen av team og team, antall timer som kreves for hver type arbeid, materialer og utstyr. Basert på teknologiske krav og arbeidslovgivning er det nødvendig å korrelere produksjonsprosesser med tidsplanen for levering av materialer. Målet med denne planleggingen er å øke produksjonen så mye som mulig samtidig som kostnadene og nedetiden minimeres.

Trinn 4

Basert på de fastsatte tidsfrister for hvert trinn i arbeidet, skriv inn måldatoer. Det anbefales å lage daglige tidsplaner for alle produksjonsprosesser. Dette vil gjøre det lettere å spore aktuelle problemer og ta effektive tiltak for å løse dem. Hvis prosjektet er komplekst, kan du lage flere grafer, basert på det mulige antall alternativer for utvikling av hendelser. Vurder alle risikoer og utarbeid en handlingsplan for hver kritiske situasjon. I dette tilfellet vil hurtig erstatning av en tidsplan med en annen holde den planlagte tidsrammen for fullføring av arbeidet.

Anbefalt: