Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukte Feriedager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukte Feriedager
Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukte Feriedager

Video: Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukte Feriedager

Video: Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukte Feriedager
Video: Lesson 5.4 Calculating Paid Vacation Days 2024, April
Anonim

Den russiske føderasjonens arbeidskode krever at arbeidsgivere gir hver ansatt årlig permisjon på minst 28 kalenderdager. På din egen forespørsel eller for produksjonsbehov kan du være involvert i arbeidet i ferien, bare med skriftlig samtykke fra den ansatte og ikke mer enn 14 dager. Kompensasjon betales for disse dagene. Det betales også ved oppsigelse, uavhengig av hvem som startet oppsigelsen av arbeidsavtalen.

Hvordan beregne kompensasjon for ubrukte feriedager
Hvordan beregne kompensasjon for ubrukte feriedager

Bruksanvisning

Trinn 1

Enkelte kategorier ansatte kan ikke rekrutteres i løpet av ferien og kan ikke kompenseres. Disse inkluderer spesialitetene som er forbundet med arbeid under stressende forhold. For eksempel piloter, flyvertinner, sendere osv.

Steg 2

Andre ansatte kan rekrutteres til å jobbe på feriedager for arbeidsbehov eller etter egen forespørsel. Skriftlig samtykke må mottas fra dem. Kompensasjon kan betales opptil 14 dager i forveien. Resten av dagene arbeidstakeren må være på ferie, og kompensasjon kan ikke betales i stedet for ferie.

Trinn 3

Kompensasjonen beregnes ut fra gjennomsnittsfortjenesten i 12 måneder. Du må legge sammen alle opptjente beløp som inntektsskatt ble holdt tilbake på, delt på 365 og multiplisert med antall feriedager som kompensasjonen betales for.

Trinn 4

Ved avskjedigelse av en ansatt betales kompensasjon for alle feriedager basert på opptjent beløp for de 12 månedene som var sist før oppsigelsen.

Trinn 5

Hvis det er arbeidet mer enn 15 kalenderdager i en måned, betales kompensasjon for hele måneden, mindre enn 15 betales ikke.

Trinn 6

Hvis en ansatt har jobbet i bedriften i mindre enn 1 år, gjøres beregningen for den faktisk bearbeidede perioden. For beregningen tar de det faktisk opptjente skattepliktige beløpet og deler det med de faktisk arbeidet kalenderdagene.

Trinn 7

Hvis arbeidstakeren har jobbet i mindre enn en måned, betales ikke permisjonskompensasjonen.

Trinn 8

For å beregne antall forfallsdager for betaling av kompensasjon, må du dele 28 med 12. Det resulterende tallet vil være kompensasjon for en måned som ble jobbet mer enn 15 kalenderdager. Den multipliseres med antall måneder det er utbetalt kompensasjon for, og multiplisert med gjennomsnittlig dagslønn i 12 måneder.

Trinn 9

Kompensasjonen skal betales i sin helhet hvis den ansatte har jobbet i selskapet i 11 måneder.

Anbefalt: