Hvordan Beregne Et Teknologisk Kart

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Et Teknologisk Kart
Hvordan Beregne Et Teknologisk Kart

Video: Hvordan Beregne Et Teknologisk Kart

Video: Hvordan Beregne Et Teknologisk Kart
Video: Монтаж натяжного потолка. Все этапы Переделка хрущевки. от А до Я .# 33 2024, April
Anonim

Teknologiske kart brukes i alle aktivitetsområder og er utviklet av spesielle tekniske tjenester. De inneholder en detaljert beskrivelse av den enkelte prosess, rekkefølgen på operasjonene, tiden de bruker på hver av dem, og en liste over nødvendige verktøy for å utføre dem. I fravær av et typisk flytskjema for typen arbeid du trenger, kan du beregne det selv.

Hvordan beregne et teknologisk kart
Hvordan beregne et teknologisk kart

Bruksanvisning

Trinn 1

Beskriv kort arbeidstypen, angi målene for gjennomføringen, bestem de første dataene for beregning av flytskjema. En tegning eller et diagram av det endelige resultatet av arbeidet vil bidra til å forenkle beskrivelsen og beregningen.

Steg 2

Bryt den teknologiske prosessen for denne typen arbeid i separate operasjoner. Lag en beskrivelse i form av en tabell. Beregn arbeidsmengden for hver teknologiske operasjon.

Trinn 3

Beregn tiden det tar å fullføre hver operasjon. For å beregne det teknologiske kartet for byggearbeid, må du bruke de aktuelle referansebøkene - EniR, SNiP. Angi hastigheten i arbeidstimer eller i maskintimer (hvis maskiner og mekanismer vil være involvert i prosessen). Beregn hvor lang tid det er å fullføre hver operasjon ved å multiplisere tidsraten med arbeidsmengden.

Trinn 4

Beregn totalt antall arbeidstimer (maskintimer) for den type arbeid som er beskrevet i flytskjemaet. Oppgi arbeidstakernes yrker, legg ned kategoriene. Beskriv hvilke maskiner og mekanismer som kreves for å utføre denne typen arbeid, angi deres merker, tekniske egenskaper, inkludert ytelse.

Trinn 5

Lag en liste over nødvendige materialer for denne typen arbeid. Bestem forbruket av materialer for hver teknologiske operasjon - per arbeidsenhet og for hele volumet. Beregn mengden energi som kreves.

Trinn 6

Beregn arbeidskostnadene i henhold til det sammensatte teknologiske kartet. Sjekk prisene på materialer, lønnssatser for denne typen arbeid, kostnadene for maskintime for maskiner og mekanismer, energitakster. Beregn den nødvendige mengden penger for hver vare. Oppsummer resultatene og finn den totale kostnaden for hele arbeidsvolumet på det teknologiske kartet.

Anbefalt: