Hvordan Lære å Balansere Arbeidsmengden

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Balansere Arbeidsmengden
Hvordan Lære å Balansere Arbeidsmengden

Video: Hvordan Lære å Balansere Arbeidsmengden

Video: Hvordan Lære å Balansere Arbeidsmengden
Video: BALANSERING AV REAKSJONSLIGNINGER 2024, Kan
Anonim

Evnen til å distribuere arbeidsoppgaver vil bidra til å takle alle forhold i tide. Det er viktig å lære hvordan du kan prioritere og styre tiden din. Analyser oppgavelisten din og gjør justeringer.

Lær å balansere belastningen
Lær å balansere belastningen

Nødvendig

  • - penn;
  • - notisbok

Bruksanvisning

Trinn 1

For å forstå hva arbeidsmengden din er for øyeblikket, må du se alle arbeidsoppgavene. Lag en oppgaveliste for dagen. Uten en liste vil det være vanskelig for deg å navigere hva som er best å gjøre. Det er mulig å skrive ut alle oppgavene uten noe system. Senere vil du jobbe med denne listen, organisere den og optimalisere den.

Steg 2

Gå gjennom listen din, og hold deg detaljert om hvert element. Du må forstå om det er så viktig å gjøre en eller annen virksomhet, eller at den kan slettes. Bestem hvilke oppgaver du kan overføre til andre mennesker. Det er ikke nødvendig å ta alt på deg selv og gi deg maksimal belastning. Lær å delegere ting.

Trinn 3

Rangere de gjenværende sakene. Du må gi hver oppgave et poeng basert på hvor viktig det er. Det er klart at det første du trenger å gjøre er å fullføre de mest presserende oppgavene. Tenk også på detaljene i arbeidet ditt. Det hender at saken i seg selv er ubetydelig, men på grunn av feil, kan de andre prosjektene dine lide etter en stund.

Trinn 4

Tenk på din personlige biorytme. Hvis du synes det er vanskelig å konsentrere deg om morgenen, bruk denne tiden av dagen til enkle oppgaver, og gjør noe mer alvorlig om kvelden. Du må også huske at resultatene dine kan bli redusert umiddelbart etter en ferie og en lang helg. Derfor bør du ikke sette for store forhåpninger på disse arbeidsdagene.

Trinn 5

Alternative oppgaver avhengig av type. Endring av aktiviteter vil gi deg muligheten til å riste opp ting, bygge om og ta en pause fra noe arbeid. For eksempel, etter en vanskelig og kjedelig rapport, kan du bruke tid på en slags kreativ oppgave. Gjør en presentasjon eller gå til et møte med partnere. Så du blir kvitt følelsen av rutine og føler hvor varierte dine profesjonelle aktiviteter er.

Trinn 6

Planlegg aktivitetene dine. Dette bør gjøres ikke bare for en dag, men også for en uke, måned og år. For å distribuere arbeidsmengden riktig, må du se det store bildet. Hvis du analyserer og bestemmer når du samler flest tilfeller, for eksempel avhengig av sesongmessigheten, kan du planlegge prosjekter som kan vente, ikke i de hotteste periodene.

Trinn 7

Hvis du har underordnede, må du distribuere arbeidsmengden ganske mellom dem. Sammenlign arbeidsoppgaver med hverandre når det gjelder kompleksitet og arbeidsinnsats, slik at kolleger på lavere nivå jobber likt. Av hensyn til en felles sak kan du overføre oppgaver fra en ansatt til en annen, avhengig av hvem som er flinkere til å gjøre hva. Men her igjen skal alt være rettferdig.

Anbefalt: