Hvordan Beregne Arbeidsledigheten

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Arbeidsledigheten
Hvordan Beregne Arbeidsledigheten

Video: Hvordan Beregne Arbeidsledigheten

Video: Hvordan Beregne Arbeidsledigheten
Video: Økonomiske framtidsutsikter for 2016 m/ sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen 2024, Kan
Anonim

Arbeidsledighet er et sosio-økonomisk fenomen, et tegn på at en del av den økonomisk aktive befolkningen ikke kan finne en jobb. Arbeidsledige regnes som en del av den økonomisk aktive befolkningen i landet, mennesker som ikke har jobb, men som ønsker å finne den og aktivt leter etter den.

Hvordan beregne arbeidsledigheten
Hvordan beregne arbeidsledigheten

Bruksanvisning

Trinn 1

Antall arbeidsledige i landet og følgelig ledigheten bestemmes på to forskjellige måter. Den første er basert på registrering av arbeidsledige i offisielle organer. Bare de som søkte seg til den aktuelle statlige, kommunale eller offentlige tjenesten (i utlandet er det en arbeidsutveksling, i vårt land - den føderale arbeidsformidlingen) får status som arbeidsledig. Disse personene er registrert av de statlige regnskapsmyndighetene og blir dermed tatt i betraktning av offisiell statistikk.

Steg 2

Den andre metoden er basert på metoden utviklet av Verdens arbeidsorganisasjon (ILO), ifølge hvilken det ikke er så viktig hvordan den arbeidsledige søker en jobb (enten de kontakter arbeidsformidlingen eller ikke), men det er bare viktig at de virkelig leter etter det (ikke etter utseende). I det minste hvis han har gjort det de siste fire ukene.

Den andre metoden bruker samfunnsundersøkelser fra husholdninger. Samtidig er en statistisk feil uunngåelig, men likevel gir denne metoden mye mer pålitelig og nøyaktig informasjon om det reelle antallet sysselsatte i økonomien og det faktiske antall arbeidsledige, spesielt i land der mange arbeidsledige ikke er veldig ivrig etter å registrere og registrere.

Trinn 3

For å beregne arbeidsledighetsgraden (u), er det derfor nødvendig å beregne prosentandelen av det totale antallet arbeidsledige til antallet av hele den økonomisk aktive befolkningen, med andre ord arbeidsstyrken.

Beregningen er ganske enkel, for dette bruker du følgende formler:

N = LF + NLF;

LF = E + U;

u = U / LF = U / E + U, der u er ledighetsgraden, U er arbeidsledig, E er den sysselsatte befolkningen, NLF er den økonomisk inaktive befolkningen, LF er den økonomisk aktive befolkningen (arbeidsstyrken), og N er hele befolkningen i landet.

Anbefalt: