Hvordan Betale For Ubrukt Ferie

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale For Ubrukt Ferie
Hvordan Betale For Ubrukt Ferie

Video: Hvordan Betale For Ubrukt Ferie

Video: Hvordan Betale For Ubrukt Ferie
Video: МАЛЬДИВЫ, которые в самое сердце. Большой выпуск. 4K 2024, Kan
Anonim

Kompensasjon for ubrukte feriedager betales og beregnes på grunnlag av artikkel nr. 126, nr. 127 og nr. 141 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Ved avskjedigelse har en ansatt krav på et fulloppgjør, som inkluderer erstatning.

Hvordan betale for ubrukt ferie
Hvordan betale for ubrukt ferie

Nødvendig

kalkulator eller program "1C Lønn og personell"

Bruksanvisning

Trinn 1

I samsvar med arbeidsretten, hvis en nyansatt arbeidstaker har jobbet hos bedriften din i mindre enn 1 måned og sluttet, har du rett til ikke å belaste eller betale erstatning.

Steg 2

Ved oppsigelse av ansatte som har jobbet i mer enn 1 måned, er du forpliktet til å påløpe og betale erstatning for alle dager med ubrukt ferie. Beregn antall betalte dager basert på perioden som faktisk ble jobbet. I en måned arbeidet mer enn 15 dager, påløper og betaler kompensasjon som for en fullarbeidet måned. Hvis den siste måneden har blitt jobbet i mindre enn 15 dager, må du ikke kreve kompensasjon for den.

Trinn 3

For å beregne antall dager som skal betales, divider 28 med 12. Multipliser resultatet med månedene som faktisk ble jobbet på anlegget ditt. Du vil motta den opprinnelige forfallne dagen.

Trinn 4

Ubrukt ferie betales basert på den gjennomsnittlige daglige inntekten i 12 måneder. Dine interne dokumenter kan indikere andre perioder for beregning av gjennomsnittsinntekt, men husk at det gjennomsnittlige daglige beløpet ikke kan være lavere enn når du betaler den gjennomsnittlige daglige inntekten i 12 måneder, siden arbeidstilsynet kan betrakte denne situasjonen som et brudd på arbeidstakeres rettigheter og ilegge en administrativ bot på hodet.

Trinn 5

For å beregne gjennomsnittsinntekten, legg sammen alle opptjente beløp, divider med 12 og med 29, 4. Hvis arbeidstakeren har jobbet færre måneder, beregner du ut fra beløpene som faktisk er opptjent, deler resultatet med det faktiske antall månedene som er jobbet og etter 29, 4.

Trinn 6

Multipliser gjennomsnittlig dagsbeløp med beregnet antall forfallne dager. Legg til nåværende lønn, andre beløp som skal betales. Trekk 13% skatt. Resultatet blir beregningen ved oppsigelse.

Trinn 7

Ansatte som fortsetter å jobbe i virksomheten din har også krav på kompensasjon for ubrukte feriedager utover 28 kalenderdager. Uansett år det ikke er utbetalt kompensasjon for, beregne ut fra den gjennomsnittlige daglige inntjeningen for det siste året.

Anbefalt: