Hvordan Oppføre Seg I En Samtale Med Overordnede På Telefonen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Oppføre Seg I En Samtale Med Overordnede På Telefonen
Hvordan Oppføre Seg I En Samtale Med Overordnede På Telefonen

Video: Hvordan Oppføre Seg I En Samtale Med Overordnede På Telefonen

Video: Hvordan Oppføre Seg I En Samtale Med Overordnede På Telefonen
Video: Pårørenderollen - Hvordan ta vare på den syke og seg selv? 2024, April
Anonim

De kommende samtalene med sjefene gjør mange ansatte nervøse. Tross alt er kokken en person som ditt velvære i stor grad avhenger av, så du må snakke nøye med ham for ikke å fremkalle sinne over deg selv og oppnå din forespørsel.

Hvordan du oppfører deg i en samtale med overordnede på telefonen
Hvordan du oppfører deg i en samtale med overordnede på telefonen

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du snakker med sjefen din på telefonen, kan du ta deg bryet med å finne et rolig sted hvor du kan hente forbindelsen godt, og det er ingen kontinuerlig strøm av biler som går forbi. Det er lite sannsynlig at sjefen tåler hvis du gjentatte ganger spør hva han sa, og forbindelsen blir regelmessig avbrutt.

Steg 2

Forbered dokumentene du planlegger å henvise til under samtalen. Hvis du gjør forretninger hjemmefra, kan du sette deg ned på arbeidsplassen din, slå på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen, kjøre de nødvendige programmene. Ikke glem å be kjæledyrene dine om ikke å distrahere deg fra en viktig samtale, og fjern kjæledyr fra rommet som kan forstyrre deg.

Trinn 3

Ring sjefen for å finne ut om han er opptatt, om han kan spare deg noen minutter. Seminarer, konferanser, møter - sjefen din er ikke alltid klar til å chatte med deg. Hvis sjefen ikke svarer eller slipper anropet ditt, bør du ikke fortsette å ringe insisterende med mindre du har et liv eller dødsproblem. Bedre ring ham om et par timer, eller vent til sjefen din frigjør seg selv og ringer deg selv.

Trinn 4

Ikke start en samtale med ordene-parasittene "vel", "dette", "du vet, en slik ting, jeg vet ikke engang hvordan jeg skal si det." Ingen liker det når samtalepartneren nøler og snubler. Hvis du er for bekymret, skriv ned hva du har tenkt å fortelle sjefen din på et stykke papir. Hvis du mister muligheten til å danne artikulerte setninger, er det bare å lese ordene fra arket.

Trinn 5

Ikke bruk slanguttrykk med mindre du og sjefen din er nære venner. Det er bedre å fremstå foran sjefen som en høflig person med en god literate tale enn kult og avansert.

Trinn 6

Snakk høyt, tydelig og rolig. Selv om du er en ydmyk grå mus, må du sørge for at sjefen din hører deg. I en personlig samtale kan sjefen komme nærmere, men i en samtale på telefonen vil han mest sannsynlig foretrekke å begrense samtalen, og du vil aldri kunne formidle den nødvendige informasjonen til ham.

Trinn 7

Vær spesifikk og til poenget - spar tid og sjefens tid. Hvis du henvender deg til sjefen med en forespørsel eller med et rasjonelt forslag, må du være forberedt på å forklare hvorfor det er behov for det og hvilken fordel det vil ha med det.

Trinn 8

Husk at viktige samtaler gjøres best ansikt til ansikt. Hvis du skal be om en lønnsøkning, planlegger du å gå til sykehuset i en måned, eller bestemmer deg for å slutte - vis respekt for dine overordnede og fortell sjefen din personlig.

Anbefalt: