Hvordan Endre Arbeidsplanen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Endre Arbeidsplanen
Hvordan Endre Arbeidsplanen

Video: Hvordan Endre Arbeidsplanen

Video: Hvordan Endre Arbeidsplanen
Video: Employers Changing Your Schedule With No Notice & Predictive Scheduling Laws. 2024, April
Anonim

Arbeidsplanen fastsettes av arbeidsgiveren i samsvar med detaljene i bedriften. Den angir tid og varighet for hvert skift. I tillegg regulerer timeplanen antall, varighet og starttid for lunsj og hvilepauser. Om nødvendig kan du justere den godkjente arbeidsplanen og gjøre de nødvendige endringene.

Hvordan endre arbeidsplanen
Hvordan endre arbeidsplanen

Bruksanvisning

Trinn 1

Endring av arbeidsplanen er mulig ikke mer enn en gang i måneden. Dette behovet er vanligvis forbundet med endringer i ansattes arbeidsforhold eller omstrukturering av personalet. Arbeidsplanen kan være et vedlegg til tariffavtalen (artikkel 103 i den russiske føderasjonens arbeidskode) eller et uavhengig dokument. I det første tilfellet gjøres også de nødvendige endringene i arbeidsavtalen, i det andre - bare i et uavhengig reguleringsdokument som regulerer driftsmåten i bedriften. Du kan ordne det som et vedlegg til de interne arbeidsbestemmelsene. Men under alle omstendigheter må både arbeidsplanen og endringene i den etter godkjenning avtales med representant for arbeidere i samsvar med art. 190 av den russiske føderasjonens arbeidskode.

Steg 2

Arbeidsgiveren er forpliktet til å varsle de ansatte om endring i arbeidsplanen på forhånd, senest en måned i forveien. Bekjentskap må nødvendigvis bekreftes av den ansattes signatur. I tilfelle en slik prosedyre ikke er utført, anses arbeidsplanen og endringene i den som ulovlige.

Trinn 3

Hvis utarbeidelsen av en ny arbeidsplan er forbundet med en endring i de organisatoriske eller teknologiske arbeidsforholdene, er det nødvendig å advare ansatte om det to måneder før introduksjonen. Hvis arbeidstakeren ikke er enig med dem, og virksomheten ikke kan tilby ham en annen jobb, vil i samsvar med art. 77 i den russiske føderasjonens arbeidskode, kan arbeidsavtalen avsluttes.

Trinn 4

Når du gjør endringer, er det nødvendig å ta hensyn til normene for arbeidstid, som er etablert av det nye dokumentet. I tilfelle de overskrider den lovbestemte normen, må du oppgi en regnskapsperiode der de ansatte får utbetalt kontant kompensasjon for overtidsarbeid.

Trinn 5

Etter endringer i arbeidsplanen og godkjenningen av dem, er det nødvendig å utarbeide en ordre for å sette den nye arbeidsplanen i kraft. Teksten i ordren angir de etablerte parametrene for arbeidsdagen, og som en basis henvises det til selve reguleringsdokumentet.

Anbefalt: