Er Lov Om Administrative Lovbrudd Tilbakevirkende

Innholdsfortegnelse:

Er Lov Om Administrative Lovbrudd Tilbakevirkende
Er Lov Om Administrative Lovbrudd Tilbakevirkende

Video: Er Lov Om Administrative Lovbrudd Tilbakevirkende

Video: Er Lov Om Administrative Lovbrudd Tilbakevirkende
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2024, Kan
Anonim

Lovens tilbakevirkende kraft er ikke en permanent praksis og påvirker ikke alle rettsgrener. Imidlertid, i noen tilfeller, hvis det er bestemt av en ny lov som skal innføres, eller det ble fastsatt i lov om lovfesting av straffegjennomføring, kan loven ha tilbakevirkende kraft.

Er lov om administrative lovbrudd tilbakevirkende
Er lov om administrative lovbrudd tilbakevirkende

Lovens tilbakevirkende kraft

Dette er den lovgivende kraften som kan redusere eller fullstendig avskaffe fullbyrdelsen av straffen fra lovbryteren. Domstolens avgjørelse er basert på gjeldende lovgivning på lovområdet som overtredelsen ble begått i. Imidlertid er ethvert rettslig ansvar etablert av føderal lov, og den samme loven kan endre gjeldende kode (strafferettslig, administrativ, sivil og andre). Saken blir ført i henhold til loven som gjaldt på tidspunktet for forbrytelsen, frem til kanselleringen. Med andre ord, hvis en borger blir dømt til noe ansvar som er etablert i samsvar med gjeldende lovgivning, men før straffens ikrafttredelse, foretas en lovendring, kan straffen mildnes eller til og med avskaffes.

Denne mekanismen fungerer også i motsatt retning. Styrking av ansvaret innebærer også innføring av en sanksjon, som innebærer mer alvorlige begrensninger (i tilfelle et administrativt brudd) på eiendommens / personlige ikke-eiendomsrettigheter til en borger i forhold til straffen som var i kraft før endringene. Administrativt ansvar kan økes ved å øke mengden penger som kreves av lovbryteren, eller ved å erstatte pengeboten med en annen straff som begrenser lovbryterens bevegelsesfrihet eller på annen måte krenker hans ikke-eiendoms (offentlige) rettigheter.

Ved samtidig ikrafttredelse av lovens bestemmelser, som avskaffer det administrative ansvaret for handlingen og etablerer strafferettslig ansvar for den samme handlingen, er lovbryteren underlagt administrativt ansvar på grunnlag av den gjeldende loven av den administrative forseelsen.

Når det gjelder administrative lovbrudd

En borger som har begått en administrativ lovovertredelse er underlagt ansvar på grunnlag av en artikkel i den administrative koden som trådte i kraft umiddelbart på tidspunktet for lovbruddet.

En lov som demper eller fullstendig avskaffer administrativt ansvar for en administrativ lovbrudd eller på annen måte forbedrer stillingen til en person som har begått en administrativ lovbrudd, har tilbakevirkende kraft, det vil si, gjelder en borger som begikk en administrativ lovbrudd før ikrafttredelsen en lov. Samtidig kan størrelsen på sanksjoner om eiendom reduseres, eller vilkårene for anvendelse av administrative sanksjoner som begrenser lovovertrederens ikke-eiendomsrettigheter (offentlige).

Denne loven opprettholder det konstitusjonelle prinsippet om at ingen borgere skal holdes ansvarlige for en handling som ikke ble ansett som en lovbrudd på det tidspunktet den ble begått.

Anbefalt: