Hvilken Temperatur Er Akseptabel På Arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Hvilken Temperatur Er Akseptabel På Arbeidsplassen
Hvilken Temperatur Er Akseptabel På Arbeidsplassen

Video: Hvilken Temperatur Er Akseptabel På Arbeidsplassen

Video: Hvilken Temperatur Er Akseptabel På Arbeidsplassen
Video: Mobbing på arbeidsplassen 2024, April
Anonim

Den akseptable temperaturen på arbeidsplassen for kontorarbeidere er et område på 22-24 grader i den kalde årstiden og et område på 23-25 grader i de varmere månedene. For noen applikasjoner kan den angitte optimale temperaturen variere.

Hvilken temperatur er akseptabel på arbeidsplassen
Hvilken temperatur er akseptabel på arbeidsplassen

Mange kontorarbeidere, andre arbeidstakere har gjentatte ganger hørt at det arbeidsgivende selskapet er forpliktet til å opprettholde en viss temperatur på arbeidsplassen. Dette tiltaket er foreskrevet i loven, med sikte på å beskytte helsen til arbeidstakere, siden arbeid ved høye eller lave temperaturer har en ekstremt negativ innvirkning på kroppen. De fleste av organisasjonene i landet vårt ignorerer de relevante kravene, noe som spesielt følges av kontorarbeidere om sommeren. I mellomtiden medfører manglende oppfyllelse av kravene for å opprettholde den optimale temperaturen på arbeidsplassen arbeidsgivers plikt til å redusere arbeidstiden med et visst antall timer (avhengig av type arbeid og graden av temperaturavvik fra normen).

Hvilken temperatur skal arbeidsgiveren gi kontorarbeidere?

Temperaturområdet som organisasjonene må opprettholde for sine ansatte, bestemmes av gjeldende sanitærbestemmelser. I dette tilfellet avhenger den spesifikke verdien av disse mengdene av årstid, type arbeid (arbeidstakers energiforbruk). Det mest presserende problemet med å opprettholde temperaturregimet er for ansatte ved mange kontorer, som bokstavelig talt mister seg fra varmen om sommeren. Standard temperaturverdien i dette tilfellet bør være 23-25 grader Celsius om sommeren. I den kalde årstiden endres denne verdien til et område på 22-24 grader. Hvis det registreres et avvik fra de gitte verdiene på arbeidsplassen, kan de ansatte kreve redusert arbeidstid til normale arbeidsforhold er sikret.

Hvordan gjennomføres reduksjonen av arbeidstiden

Sanitære regler, som bestemmer den optimale temperaturen som opprettholdes på arbeidsplassen, bestemmer også grensene for reduksjon av arbeidstid i tilfelle brudd på det tilsvarende temperaturregimet. Så hvis lufttemperaturen på kontoret overstiger de tillatte verdiene med 3,5 grader, bør arbeidstiden reduseres med en time. Hvis overskuddet er 5 grader, kan du jobbe på kontoret ikke mer enn fem timer om dagen. Det bør tas i betraktning at for andre kategorier arbeidere (for eksempel de som er ansatt i produksjonsanlegg), har deres egne verdier for tillatte temperaturer og maksimale avvik blitt etablert. I tillegg begrenser lovgiveren ikke bare tillatte verdier for lufttemperaturen, men også overflatenes temperatur, hastigheten på luftbevegelsen og en rekke andre parametere.

Anbefalt: