Hvordan Beregne Ferien

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Ferien
Hvordan Beregne Ferien

Video: Hvordan Beregne Ferien

Video: Hvordan Beregne Ferien
Video: Hvordan pakker man bedst bilen til ferien? 2024, Kan
Anonim

Etter å ha fått en jobb, vill-nilly, nesten de første dagene, begynner du å drømme om hvile. Når er det bedre å reise på ferie, hvordan beregner du det slik at du kan hvile mer og få mer feriepenger?

Hvordan beregne ferien
Hvordan beregne ferien

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem berettigelse til ferie. Når 6 måneder har gått siden ansettelsen, kan du ta en pause. Hvis du ønsker å dra tidlig, må du i henhold til arbeidskodeksen passe inn i en av kategoriene (gravide, mindreårige osv.). Hvis du har jobbet i flere år, så gå til hvile i samsvar med tidsplan når som helst på året.

Steg 2

Beregn antall dager. En gang i året har hver ansatt rett til en betalt permisjon på 28 kalenderdager. For ansatte som jobber i visse aktivitetsområder, for eksempel rettshåndhevelse (30 dager), utdanning (56 dager) og andre, økes dagene for den årlige hvilen i henhold til lovene i disse næringene. Du har også rett til å dele den opp i flere deler slik at den første delen av ferien er minst 14 kalenderdager. Ta resten av dagene etter eget skjønn med en gang, eller del dem i flere deler.

Trinn 3

Følg prosedyren for innvilgelse av permisjon I henhold til tidsplanen mottar den ansatte et varsel to uker før ferien starter. Skriv en uttalelse adressert til regissøren og la hvile fra angitt dato. Feriepenger betales senest 3 dager før ferien starter. Hvis selskapet ikke overholder hele prosedyren for å sørge for og opparbeide feriepenger, kan du bruke det i en annen mer praktisk periode.

Trinn 4

Bestem feriens varighet. Den beregnes i kalenderdager, det vil si at den inkluderer helger. Men resten utvides automatisk hvis den faller på helligdager (bare de som er definert av staten som "røde dager i kalenderen"). Ikke ta med disse dagene i beregningen av feriepenger. Hvis du blir syk mens du er på ferie, ikke glem å ta deg sykemelding, da i disse dager er ferien avbrutt. I dette tilfellet kan du ta resten av dagene når som helst.

Trinn 5

Beregn gjennomsnittsinntektene Beregn ved å summere inntekten din de siste 12 månedene før ferien. Dette beløpet inkluderer ikke feriebetalinger, materiell assistanse, sykmelding og andre. Del dette beløpet med antall arbeidsdager per år. Så beregne mengden av 1 hviledag. Hvis du har jobbet i mindre enn et år, så ta bare hensyn til månedene du har jobbet. Hvis lønnsnivået økte for alle ansatte i bedriften i løpet av denne tiden, multipliser du inntekten med prosentandelen av økningen. Multipliser beløpet du mottok for en dag med antall feriedager.

Anbefalt: