Hvordan Beregne Lengden På Ferien

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Lengden På Ferien
Hvordan Beregne Lengden På Ferien

Video: Hvordan Beregne Lengden På Ferien

Video: Hvordan Beregne Lengden På Ferien
Video: Måleenheter Lengde, areal og volum 2024, April
Anonim

I henhold til russisk arbeidsrett har alle som jobber under en arbeidsavtale rett til en årlig betalt permisjon på 28 kalenderdager. I dette tilfellet er arbeidsgiveren forpliktet til å beholde arbeidstakerens arbeidssted og lønnsbeløpet. Antall feriedager kan økes, for eksempel i tilfelle arbeid med helseskadelige forhold. Hvil kan gis etter 6 måneders kontinuerlig drift. Hvordan beregne antall forfallne dager?

Hvordan beregne lengden på ferien
Hvordan beregne lengden på ferien

Det er nødvendig

tids skjema

Bruksanvisning

Trinn 1

For det første skal det sies at den ansattes årlige betalte permisjon kan deles inn i deler, og en av dem skal ikke være mindre enn 14 dager. Også når du beregner ferie, bør ikke-fungerende ferie utelukkes fra den. De er ikke gjenstand for betaling.

Steg 2

Det første du må gjøre er å bestemme perioden ferien blir gitt. "Startpunktet" er den første arbeidsdagen etter ansettelse, og hvis du allerede har brukt den foreskrevne ferien før, så den første arbeidsdagen etter resten.

Trinn 3

Legg sammen alle dagene du var på jobb. Legg til dager med fravær, helger og høytider og tider da du var fraværende fra jobb av en god grunn i mindre enn 14 dager.

Trinn 4

I følge arbeidskodeksen, med varigheten av den årlige permisjonen på 28 kalenderdager, har den ansatte rett til 2,33 hviledager for hver arbeidsmåned. Denne figuren oppnås som følger: 28 dager / 12 måneder = 2,33 dager

Trinn 5

Dermed, for å beregne antall dager med ferie, multipliserer du 2,33 med antall måneder arbeidet i perioden. Men hva om måneden ikke er fullstendig utarbeidet? I dette tilfellet må du avrunde tallet, det vil si hvis du har jobbet 15 eller flere dager i en måned, og deretter inkludere det i ansiennitet, og omvendt.

Trinn 6

For eksempel jobbet en ansatt i et selskap i seks måneder, mens han på en måned var fraværende fra arbeidsplassen i 10 dager med god grunn. Permisjonen, som skyldes ham i ett år, er 28 kalenderdager. Dermed vil beregningen av grunnhvilen se slik ut: 6 måneder * 2, 33 dager = 13, 98. Ifølge Rostrud kan det resulterende tallet bare avrundes opp. Arbeidstakeren har rett til permisjon i 14 dager.

Anbefalt: