Liste Over Yrker Med Skadelige Forhold

Innholdsfortegnelse:

Liste Over Yrker Med Skadelige Forhold
Liste Over Yrker Med Skadelige Forhold

Video: Liste Over Yrker Med Skadelige Forhold

Video: Liste Over Yrker Med Skadelige Forhold
Video: Forhold 2024, Mars
Anonim

I den moderne verden er det mange yrker, og hver har på sin måte en negativ innvirkning på den fysiske eller mentale tilstanden til en person. Men blant alt mangfoldet er det aktiviteter som skader kroppen mer enn andre.

Liste over yrker med skadelige forhold
Liste over yrker med skadelige forhold

Klassifisering av yrker etter skadelige faktorer

De vanligste faktorene som finnes i forskjellige arbeidssfærer og som påvirker menneskers helse og liv negativt, er:

- kjemisk (involverer kontakt med giftige og kaustiske stoffer, kunstige farger, petroleumsprodukter, syntetiske væsker);

- fysisk (krever store fysiske kostnader eller forbundet med økt støynivå, ekstreme temperaturer, vibrasjoner, støv);

- psykologisk (påtar seg stort ansvar, brudd på den daglige rutinen, trussel mot livet).

De mest "skadelige" yrkene og deres konsekvenser

Gruvearbeidere, gruvearbeidere, verkstedarbeidere, byggherrer, sjåfører

Det er til og med vanskelig å liste opp alle typer negative konsekvenser som representanter for disse profesjonene utsettes for. Dette er temperaturforhold, høy støv på arbeidsplassen, støy, konstant vibrasjon. Åndedretts- og sensoriske organer, balanseapparatet og det kardiovaskulære systemet er mest berørt. Dette er typiske representanter for aktiviteter som er skadelige når det gjelder fysiske faktorer.

Frisører, skjønnhetspleiere, medisinske fagpersoner

Konstant kontakt med forskjellige allergener, innånding av damper, klassifiserer disse yrkene som kjemisk skadelige. Ofte blir disse menneskene berørt av luftveiene, slimhinner og alvorlige allergiske reaksjoner manifesteres.

Redningsmenn, politimyndigheter, toppledere, lærere

Her manifesteres skadeligheten av den psykologiske faktoren mest. Arbeid med mennesker, ansvar, noen ganger til og med risiko - alt dette kan føre til nevroser og psykiske lidelser.

Noen yrker tilhører flere kategorier fra klassifiseringen samtidig.

Selv de mest tilsynelatende ufarlige yrkene kan være farlige for kroppen. For eksempel eldes flyvertinner og piloter raskt. Fuktigheten ombord på flyet er halvparten av den på bakken. Dette fører til rask slitasje på kroppen og aldring. Kokker og andre matservicearbeidere er preget av fedme og metabolske forstyrrelser.

Selgere og andre stående yrker får nesten alltid åreknuter og ryggproblemer, mens stillesittende yrker (kontorarbeidere) ofte lider av hemoroider, isjias og gastrointestinale problemer. Forfattere, juvelerer og andre arbeidstakere som stadig anstrenger øynene, risikerer synshemming.

Men ikke glem at det mest skadelige yrket er det elskede. Hvis en person liker det de gjør, er det alltid en måte å redusere effekten av negative faktorer på.

Anbefalt: