Hvordan Fylle Ut En Ny Arbeidsbok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fylle Ut En Ny Arbeidsbok
Hvordan Fylle Ut En Ny Arbeidsbok

Video: Hvordan Fylle Ut En Ny Arbeidsbok

Video: Hvordan Fylle Ut En Ny Arbeidsbok
Video: Fylle ut Næringsoppgave 1 2024, April
Anonim

For arbeidsgivere, inkludert individuelle gründere, er lovgivningen pliktig til å lage nye arbeidsbøker for spesialister som ikke tidligere har jobbet noe sted siden 6.10.2006, og utføre sine offisielle oppgaver i mer enn fem dager. Tomme hefter bør kjøpes fra autoriserte distributører. Det er nødvendig å gjøre oppføringer i dem, styrt av reglene for vedlikehold.

Hvordan fylle ut en ny arbeidsbok
Hvordan fylle ut en ny arbeidsbok

Det er nødvendig

  • - arbeidsbokform;
  • - selskapsforsegling;
  • - ansattes dokumenter;
  • - organisasjonsdokumenter;
  • - regler for føring av arbeidsbøker;
  • - Arbeidskodeksen til den russiske føderasjonen.

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du ansetter en ansatt til en stilling, må du sørge for at han ikke hadde en arbeidsbok tidligere. Hvis den ansatte har en, men han ikke kommer til å introdusere den for deg av en eller annen grunn, kan du utarbeide en handling om det. Det skal signeres av tre vitner. På denne måten vil du beskytte rettighetene dine og ikke bryte loven.

Steg 2

Når en ansatt får jobb, må han sende inn en pakke med dokumenter til arbeidsgiveren. Disse inkluderer et pass, pedagogisk dokument. På tittelsiden, skriv inn den ansattes personlige data i samsvar med førerkortet, passet, militær ID (i henhold til loven er det lov å bruke en av dem). I samsvar med et vitnemål, sertifikat eller annet utdanningsdokument, angi statusen som spesialisten mottok under studiene ved en utdanningsinstitusjon (sekundær, høyere, sekundær spesialisert, sekundær spesialisert). Skriv inn navnet på yrket, spesialitet som denne ansatte tilegnet seg under sine pedagogiske aktiviteter.

Trinn 3

Angi den faktiske datoen for utfylling av den nye arbeidsboken for den ansatte. Sertifiser tittelsiden med signaturen til personen som er ansvarlig for vedlikehold, lagring, regnskapsføring av arbeidsbøker, skjemaer, innlegg, på stedet for stempelet med selskapsforseglingen, slik at personaloffiserens personlige signatur kan være lesbar. Be den ansatte som får arbeidsboka om å logge på plassen som er gitt for dette.

Trinn 4

Den første og andre kolonnen i arbeidsbokens spredning er designet for å fastsette dato for oppføring og serienummer. Angi dem. I informasjonen om arbeidet, skal det legges inn fakta om ansettelse, overføring til en annen stilling, samt oppsigelse, der det er nødvendig å referere til den tilsvarende artikkelen i Arbeidskodeksen for Den russiske føderasjonen. Den tredje kolonnen angir også navnet på virksomheten, navnet på stillingen og den strukturelle enheten der spesialisten er tatt opp. I begrunnelsen er det nødvendig å skrive dato og nummer på ordren for opptak, oppsigelse, overføring. Posten skal kun sertifiseres med firmaets forsegling ved oppsigelse, oppsigelse ved overføring.

Anbefalt: