5 Trinn For å Kutte Personalet

Innholdsfortegnelse:

5 Trinn For å Kutte Personalet
5 Trinn For å Kutte Personalet

Video: 5 Trinn For å Kutte Personalet

Video: 5 Trinn For å Kutte Personalet
Video: Оторваться невозможно! 5 Вкуснейших закусок на праздничный стол! 2024, April
Anonim

Reduksjon av personalet i organisasjonen er et tvunget tiltak fra arbeidsgiveren for å optimalisere arbeidsprosessen, redusere kostnadene eller forberede seg på interne endringer. Reduksjonsprosedyren er veldig møysommelig og krever overholdelse av algoritmen som er nedfelt i arbeidskoden. For å unngå mulige feil og ubehagelige konsekvenser, er alle handlinger beskrevet nedenfor i 5 enkle punkter. Ved å observere dem vil risikoen for å gjøre noe galt være minimal.

5 trinn for å kutte personalet
5 trinn for å kutte personalet

Nødvendig

  • 1. Pålegg om personalreduksjon.
  • 2. Melding til arbeidsformidlingen og fagorganisasjonen.
  • 3. Kontrollere personlige filer til ansatte som blir permittert.
  • 4. Levering av varsler til ansatte.
  • 5. Oppsigelse og bosetting.

Bruksanvisning

Trinn 1

Utarbeide en ordre om permittering av arbeidere. Et dokument utstedes minst 2 måneder før oppsigelse av ansatte. En ordre utarbeides og undertegnes av ledelsen i organisasjonen og overføres til ansvarlige spesialister for utførelse. Det er nødvendig å bestemme hvilke posisjoner og i hvilken mengde det er nødvendig å dele. Det er viktig å indikere stillingene i samsvar med bemanningstabellen og det fulle navnet i avdelingen, og ikke navnene på de ansatte og listen over yrker.

Bilde
Bilde

Steg 2

Loven forplikter arbeidsgiveren til å rapportere den planlagte reduksjonen av arbeidere til det lokale sysselsettingssenteret. Fristene er de samme som for å varsle ansatte: 2 måneder i forveien. Hvis permitteringen er massiv, er det bedre å bekymre seg for alt 3 måneder før de kommende permitteringene. Meldingsskjemaet har ikke godkjent skjema, så det er best å be om det fra arbeidsformidlingen selv. I tillegg blir fagforeningsorganisasjonen varslet hvis det er en i selskapet.

Trinn 3

Det er verdt å sjekke de personlige filene til de ansatte før du får beskjed om permitteringer. Dette vil bidra til å unngå problemer hvis arbeidstakeren tilhører de personkategoriene som ifølge loven må være igjen på arbeidsplassen. I henhold til arbeidskoden i Den russiske føderasjonen kan følgende ikke reduseres:

- gravide kvinner;

- kvinner som har foreldrepermisjon for å ta seg av et barn under 3 år;

- mødre som oppdrar tre eller flere barn, hvis den yngste ikke er 3 år;

- foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne som er under 18 år;

- foreldre som oppdrar barn alene (offisiell status, bekreftet av attest fra registerkontoret);

- mennesker som er de eneste forsørgerne i familien;

- funksjonshemmede stridende

- personer som har fått yrkesskade og yrkessykdom hos denne arbeidsgiveren;

- ansatte under 18 år.

Bilde
Bilde

Trinn 4

Etter å ha fullført de forberedende prosedyrene som er beskrevet ovenfor, er det mulig å vise reduksjonsvarslene. Strengt minst 2 måneder før oppsigelse! Skjemaet er utarbeidet tilfeldig for hver ansatt. Det er viktig å merke seg at det er den nåværende stillingen som reduseres og fjernes fra bemanningsbordet. Merknaden er for informasjonsformål, ideelt sett skal den ansatte signere den. Det hender ofte at den ansatte nekter å gjøre dette, noen ganger skriver sine kommentarer og krav til skjemaet. I dette tilfellet anses det at personen var kjent med varselet. Hvis personen ikke signerer dokumentet, utarbeides en avslagshandling i nærvær av vitner. Sammentrekningsprosedyren stopper eller utsetter ikke. I alle fall anses det at arbeidstakeren ble behørig varslet foran vitner.

Bilde
Bilde

Trinn 5

På den bestemte dagen blir arbeidstakere permittert på grunn av permitteringer. Innen denne dagen må regnskapsavdelingen foreta en fullstendig beregning, og personalavdelingen må utarbeide de nødvendige dokumentene. Beregningen inkluderer lønn for arbeidet dager, ferie kompensasjon, etterlønn i mengden av gjennomsnittlig månedlig inntekt. På kontoret mottar ansatte arbeidsbøker og signerer en oppsigelsesordre. Registrering i dokumentene er satt at arbeiderne ble avskjediget på grunn av personalreduksjoner. I det store og hele betraktes det arbeidskrevende og møysommelige arbeidet med å redusere personalet som fullført.

Anbefalt: