Hvordan Reise Til USA For å Jobbe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Reise Til USA For å Jobbe
Hvordan Reise Til USA For å Jobbe

Video: Hvordan Reise Til USA For å Jobbe

Video: Hvordan Reise Til USA For å Jobbe
Video: WORK AND TRAVEL USA как это работает? Как попасть, Условия, Стоимость, Отзывы, Виза США в 2022? 2024, April
Anonim

Til tross for alle økonomiske og energikriser er USA i dag et av de mest attraktive landene for innvandring. Mange ser etter muligheter til å reise til USA for å jobbe, studere eller bare leve. Som alle andre utviklede land overvåker USA imidlertid flyten av innvandrere veldig nøye. Derfor, for å få muligheten til å jobbe i dette landet, må du jobbe hardt.

Hvordan reise til USA for å jobbe
Hvordan reise til USA for å jobbe

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst må du ha en god ide om hva som er måtene å få en lovlig jobb i USA. I henhold til amerikansk lov krever en utlending som ønsker å bo og jobbe i USA lenge tre hoveddokumenter: visum, oppholdstillatelse og arbeidstillatelse. Det er viktig å ikke forveksle visum og tillatelse til å bli i landet - dette er helt forskjellige dokumenter som gir forskjellige rettigheter. Et visum lar deg bare komme inn i landet for et bestemt formål (turisme, studier, virksomhet, ekteskap, etc.). Avhengig av type, utstedes visum for en periode på flere måneder til to år.

Steg 2

Med oppholdstillatelse kan du lovlig oppholde deg i USA i en viss periode. Etter utløpet av den angitte perioden anses personen som ulovlig hvis tillatelsen ikke er fornyet. En arbeidstillatelse lar deg offisielt delta i arbeid og motta lønn fra arbeidsgiveren.

Trinn 3

Du kan få arbeidstillatelse i USA på to måter: på bekostning av en eksisterende arbeidsgiver eller alene. I det første tilfellet sender en arbeidsgiver du allerede har en avtale med, og som er klar til å ansette deg, selv den nødvendige søknaden og en pakke dokumenter til innvandringstjenesten for å få rett til å invitere den utenlandske arbeidstakeren han trenger til USA. I det andre tilfellet kommer du først til landet, og ser deretter uavhengig etter en mulig jobb og søker om arbeidstillatelse. Det er viktig å vite at det i USA er spesielle kvoter for en rekke yrker. Det vil si at personer med passende utdannelse og yrkeserfaring kan søke om innreisetillatelse og jobbe i hjemlandet ved å kontakte ambassaden. Disse yrkene inkluderer programmerere, sykepleiere og noen andre.

Trinn 4

Du kan også gå på jobb i USA gjennom et av regjeringsprogrammene. Spesielt utvekslingsprogrammet Work & Travel lar deg finne en midlertidig jobb i USA og dra i kort tid. Et like praktisk alternativ for unge mennesker er muligheten til å gå i henhold til et av studieprogrammene, og mens de holder seg i studentstatus, for å finne en jobb som gjør det mulig for dem å få arbeidstillatelse og et Greencard, det vil si en oppholdstillatelse.

Anbefalt: