Hvordan Beregne Kompensasjon For Forsinket Lønn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Kompensasjon For Forsinket Lønn
Hvordan Beregne Kompensasjon For Forsinket Lønn

Video: Hvordan Beregne Kompensasjon For Forsinket Lønn

Video: Hvordan Beregne Kompensasjon For Forsinket Lønn
Video: Late Payment Compensation For Businesses💹 | Payment Terms | Federal Management 2024, Kan
Anonim

En arbeidsgiver (enhver bedrift eller individuell entreprenør) må alltid betale lønn i tide, og minst to ganger i måneden (Arbeidskodeksen i Russland, artikkel 22 og 136). Betalingsdatoer må være fast i minst ett av selskapets interne dokumenter som er tilgjengelige: i arbeidsavtalen eller i arbeidsregelverket. Hvis for eksempel den etablerte lønnsbetalingsdagen sammenfalt med en helg eller en ikke-arbeidsferie, bør den utstedes før en slik dag.

Hvordan beregne kompensasjon for forsinket lønn
Hvordan beregne kompensasjon for forsinket lønn

Bruksanvisning

Trinn 1

Arbeidsgiveren beregner kompensasjonsbeløpet som skyldes for forsinket lønn. Han er forpliktet til å betale det sammen med tilbakebetaling av restansen på selve lønnen (i samsvar med artikkel 236 i den russiske føderasjonens arbeidskode).

Steg 2

For å beregne hvor mye kompensasjon arbeidsgiveren skal betale deg, må du først bestemme kompensasjonsbeløpet. Det er som regel foreskrevet i tariffavtalen. For eksempel sier tariffavtalen at kompensasjon er lik 0,06 prosent av beløpet på etterskudd av lønn for hver dag av forsinkelsen.

Trinn 3

Hvis kompensasjonsbeløpet ikke er fastsatt ved en ansettelses- eller tariffavtale, må du bestemme det basert på en refinansieringssats på 1/300 for hver forsinkelsesdag. Dette er reglene som er etablert i den russiske føderasjonens arbeidskode, artikkel 236.

Trinn 4

Kompensasjonsbeløpet som arbeidsgiveren har fastsatt for forsinket lønn, kan ikke være mindre enn 1/300 av refinansieringsrenten (gyldig i forsinkelsesperioden).

Trinn 5

Et økt kompensasjonsbeløp på grunn av forsinket lønn kan bare etableres etter regional avtale. Slike avtaler kan bare inngås av de utøvende myndighetene i en hvilken som helst region i avtale med arbeidsgivere og fagforeninger.

Trinn 6

Alle arbeidsgivere i regionen har rett til å bli med i den regionale avtalen, selv om de ikke deltok i konklusjonen. Forslaget om å bli med på denne avtalen blir tross alt offisielt publisert samtidig med avtalen. Derfor, hvis et skriftlig begrunnet avslag ikke mottas fra arbeidsgiveren innen tretti kalenderdager, anses det at han er helt enig i den regionale avtalen.

Trinn 7

Dermed vil arbeidsgiveren være forpliktet fra datoen for den offisielle publiseringen av den regionale avtalen til uavhengig å etablere kompensasjon for forsinket lønn til et beløp som ikke er mindre enn det regionale.

Trinn 8

I sin tur kan kompensasjon for forsinket lønn bestemmes av følgende beregninger: lønnsrestanser multiplisert med 1/300 av refinansieringsrenten, som er i kraft under forsinkelsen, multiplisert med antall forsinkelsesdager.

Anbefalt: