Hva Arbeidsgiveren Tar Hensyn Til Ved Rekruttering Av Personell

Innholdsfortegnelse:

Hva Arbeidsgiveren Tar Hensyn Til Ved Rekruttering Av Personell
Hva Arbeidsgiveren Tar Hensyn Til Ved Rekruttering Av Personell

Video: Hva Arbeidsgiveren Tar Hensyn Til Ved Rekruttering Av Personell

Video: Hva Arbeidsgiveren Tar Hensyn Til Ved Rekruttering Av Personell
Video: Min jobb er å observere skogen og her skjer det noe rart. 2024, Kan
Anonim

Fristende ledige stillinger med gode karrieremuligheter og høye lønninger i arbeidsmarkedet dukker ikke veldig ofte opp. Og hvis du er heldig å møte en som denne, er det viktig å ikke gå glipp av øyeblikket og vise din beste side. For å gjøre dette må du vite hva arbeidsgiveren tar hensyn til når han rekrutterer personell.

Hva arbeidsgiveren tar hensyn til ved rekruttering av personell
Hva arbeidsgiveren tar hensyn til ved rekruttering av personell

Bruksanvisning

Trinn 1

Utdanning er en av de viktigste indikatorene som en arbeidsgiver tar hensyn til. En universitetsutdannet er en tilstrekkelig person med et bredt syn, fleksibelt og i stand til å lære. Og oftere enn ikke har han en stor sjanse for å få jobb, spesielt innen økonomi, markedsføring, beskatning, nanoteknologi osv. Imidlertid er det ikke alltid nødvendig med høyere utdanning. Hvis en kandidat fra et prestisjefylt universitet søker om stillingen som salgssjef i en butikk, vil det dessuten reise visse spørsmål. Tilstedeværelsen av et vitnemål kan også være en sekundær faktor når du søker om kreative stillinger (designer, dekoratør, arrangør av høytider) - for slike yrker er kreativitet og kreativ tenkning viktigere. I tillegg til grunnleggende utdanning er det nødvendig å indikere tilleggsutdanning i CV-en, for eksempel - oppfriskningskurs, språkkurs, praksisplasser.

Steg 2

Arbeidserfaring blir vanligvis vurdert ut fra den siste jobben søkeren jobbet. Hvis den siste jobben er et stort selskap, taler dette faktum til fordel for søkeren. Hvis navnet på organisasjonen ikke er så kjent, bør CV-en inneholde informasjon som er viktig for din nye jobb. Hvis du for eksempel var HR-sjef og søker på stillingen som HR-sjef, angir du antall ansatte i forrige jobb. Sørg for å beskrive omfanget av jobbansvaret ditt, fordi i forskjellige selskaper kan de samme stillingene innebære forskjellige funksjoner. Arbeidsgivere behandler dårlig de jobbsøkere som ofte bytter jobb. Sørg for å forklare årsakene til "volatiliteten", helst - vektig (stenge et selskap, flytte til en annen by).

Trinn 3

Karriereprestasjoner og betydningsfulle pedagogiske prestasjoner er svært viktige for søkere i mange stillinger. Hvis fordelene dine inkluderer å øke selskapets salg, utvide produksjonen, oppnå doktorgrad osv. - Husk å ta dem med i CV-en, dette vil være et betydelig faktum til din fordel når du ansetter.

Trinn 4

Under intervjuet vurderer arbeidsgiveren nødvendigvis de personlige egenskapene og ferdighetene ved egenpresentasjon av kandidaten til stillingen. Mest sannsynlig vil arbeidsgiveren be deg om å presentere deg selv. Tydelig og overbevisende, uten unødvendig informasjon, fortell oss om hvordan du blir realisert i ditt yrke, hvordan du ser deg selv i stillingen du søker om. Et gjennomtenkt utseende og ikke-verbal kommunikasjon kan også bidra til å gi et positivt inntrykk. Kle deg derfor for intervjuet i den stilen som er vedtatt i selskapet du vil jobbe med, under intervjuet, unngå bevegelser av nervøsitet og nærhet - fidling i en stol, overdreven gestikulasjon, kryssede armer og ben.

Anbefalt: