Hvordan Ta Hensyn Til Gjennomsnittsinntektene I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Hensyn Til Gjennomsnittsinntektene I
Hvordan Ta Hensyn Til Gjennomsnittsinntektene I

Video: Hvordan Ta Hensyn Til Gjennomsnittsinntektene I

Video: Hvordan Ta Hensyn Til Gjennomsnittsinntektene I
Video: Ta hensyn til vogntogene 2024, Kan
Anonim

Beregning av gjennomsnittsinntekt er i mange tilfeller nødvendig. Arbeidslovgivningen foreskriver betaling av gjennomsnittsinntekt i løpet av en forretningsreise, opplæring i oppfriskningskurs som holdes med en pause fra jobben, regelmessig arbeidspermisjon eller når du gir ekstra fridager for omsorg for funksjonshemmede barn. For alle virksomheter er det en enhetlig prosedyre for beregning av gjennomsnittlig inntekt for ansatte.

Hvordan ta hensyn til gjennomsnittsinntektene
Hvordan ta hensyn til gjennomsnittsinntektene

Bruksanvisning

Trinn 1

Beregningen av gjennomsnittsinntekt tar hensyn til perioden 12 måneder før beregningsdatoen. Basert på dette er gjennomsnittlig antall kalenderdager i en måned 29, 4. I henhold til gjeldende forskrift nr. 922 "På detaljene i prosedyren for beregning av gjennomsnittslønnen", beregne gjennomsnittlig dagslønn. For å gjøre dette, del lønnsbeløpet for de siste 12 månedene på 12 og deretter på 29, 4.

Steg 2

Hvis arbeidstakeren i løpet av de siste 12 månedene hadde perioder der han ikke jobbet fullt eller den gjennomsnittlige inntekten var igjen for ham (under en forretningsreise, opplæring på videregående opplæring osv.), Beregner du beløpet på den faktiske påløpte lønnen for i fjor … Del den deretter med summen av det gjennomsnittlige månedlige antall kalenderdager (29, 4) multiplisert med antall fullarbeidede måneder og antall kalenderdager som er arbeidet i ufullstendige måneder.

Trinn 3

For å beregne antall kalenderdager som er jobbet i ufullstendige kalendermåneder, dividerer du nummeret 29, 4 med antall kalenderdager i måneden og multipliserer resultatet med antall kalenderdager som den ansatte jobbet i denne måneden.

Trinn 4

Vær oppmerksom på at når du beregner gjennomsnittlig månedslønn, inkluderer lønnsbeløpet for de siste 12 månedene godtgjørelser og bonuser som ble opptjent innen faktureringsperioden (Rostrud brev nr. 1263-6-1 datert 3. mai 2007). I tillegg til månedlige bonuser og godtgjørelser, inkluder i beregningen engangsgodtgjørelse: basert på resultatene av arbeidet i et kvart eller et år, i mange års tjeneste. Bonuser som er påløpt for kalenderåret før hendelsen tas med i beregningen uansett når bonusen ble opptjent.

Anbefalt: