Hvordan Bestemme Andelen I Arven

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Andelen I Arven
Hvordan Bestemme Andelen I Arven

Video: Hvordan Bestemme Andelen I Arven

Video: Hvordan Bestemme Andelen I Arven
Video: Andelen, delen och det hela 2024, Kan
Anonim

Arvinger er en gruppe personer som eier testatorens eiendom etter hans død i henhold til loven, med mindre dette endres av testatorens testament i form av testament (kapittel 87 i Civil Code of the Russian Federation). I henhold til artikkel 1112 i Civil Code of the Russian Federation har alle arvinger rett til like store andeler. For å dele arven må du samle inn et antall dokumenter, kontakte notariatkontoret på stedet for testatorens siste bolig eller på stedet for den mest verdifulle delen av eiendommen og erklære dine rettigheter.

Hvordan bestemme andelen i arven
Hvordan bestemme andelen i arven

Nødvendig

  • - søknad til en notarius;
  • - en liste over dokumenter gitt ved lov;
  • - en søknad til retten (hvis arvingene ikke kan bli enige om delingen på en fredelig måte).

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis testatoren ikke etterlot et testamente, og i følge loven har han flere arvinger, må alle juridiske arvinger søke notarius. Hver arving fyller personlig ut et søknadsskjema av et enhetlig skjema, som bekrefter at arvingen ønsker å inngå rettighetene til sin andel og erklærer dette.

Steg 2

Send til notarius en oversikt over all eiendom som tilhører seksjonen, identitetsdokumentene dine, dødsattesten, dokumenter som bekrefter forholdet ditt til testatoren, et attest fra testatorens siste bosted. Hvis du ikke har noen dokumenter, er notaren i henhold til loven om notarier forpliktet til å hjelpe deg på alle mulige måter med å skaffe dem.

Trinn 3

Etter seks måneder, som er etablert ved lov, vil du motta like store deler av arven. Likestillingen av aksjer vil bli bestemt ut fra deres verdi. Hvis ektefellen fortsatt er i live etter testatoren, vil han arve halvparten av andelen av hele eiendommen (artikkel 256 i den sivile koden i Russland, 34 i koden til Den russiske føderasjonen). Alle andre arvinger vil dele den gjenværende andelen av eiendommen.

Trinn 4

Hvis en av arvingene nektet å inngå arverettigheter, kan han bare nekte dem eller skrive i en uttalelse om overføring av sin andel til en annen eller andre arvinger.

Trinn 5

Hvis arvingene i henhold til lov ikke kan bli enige fredelig om arvdelingen, bør de gå til retten, siden en notarius ikke kan delta i tvister mellom arvingene. I dette tilfellet er seksjonen laget i en rettslig prosedyre.

Trinn 6

Hvis testatoren etterlot et testament, blir all eiendom delt i henhold til instruksjonene i testamentet. Hvis bare navnene på arvingene er angitt i testamentet, er eiendommen delt likt mellom de angitte personene.

Trinn 7

Hvis etter testatoren de lovlig handikappede, mindreårige eller funksjonshemmede familiemedlemmene som var avhengige av ham i løpet av hans levetid, overlevde, får de en obligatorisk andel av arven, uavhengig av testatorens vilje, uttrykt i testamentet (artikkel 1149 i borgerloven om Den russiske føderasjonen).

Anbefalt: