Hvordan Evaluere En Designer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Evaluere En Designer
Hvordan Evaluere En Designer

Video: Hvordan Evaluere En Designer

Video: Hvordan Evaluere En Designer
Video: Hvordan designer man evalueringen? Tomas Højgaard. Film 8 2024, Kan
Anonim

Vurdering av en representant for det kreative yrket krever en spesiell tilnærming. Et nøyaktig bilde av kunnskapen, ferdighetene og evnene til en designer kan ikke oppnås ved hjelp av en universell test. I tillegg er det ingen enighet om hva god design er og hvordan man definerer den.

Hvordan evaluere en designer
Hvordan evaluere en designer

Bruksanvisning

Trinn 1

Utforsk designerens portefølje. En erfaren spesialist skal ha mye vellykket arbeid som kan gi et gunstig inntrykk på en potensiell kunde. Vær oppmerksom på innholdet i porteføljen: det er ønskelig at den inneholder eksempler på arbeid utført i forskjellige stiler. Tenk at hvis du liker dem, vil du samarbeide med forfatteren eller ikke.

Steg 2

Finn ut hvor vellykkede designerens tidligere prosjekter har vært. Det hender for eksempel at et veldig originalt og interessant design ikke oppfyller hovedoppgaven: å tiltrekke besøkende, øke salget osv. Et vakkert bilde er verdiløst hvis målet det ble opprettet for ikke oppnås.

Trinn 3

Vær oppmerksom på tilbakemeldingene fra tidligere kunder fra designeren om hans arbeid. Ikke bare positive, men også negative anmeldelser har betydning. Prøv å være objektiv: det hender at en designer mottar kritikk fra kunder urettferdig. Ofte skjer dette på grunn av en misforståelse mellom byggherren og entreprenøren, når byggherren ikke klart kan formulere hva han ønsker. Hvis du har bekjente som tidligere har hatt å gjøre med designeren du er interessert i, kan du spørre dem om kvaliteten på arbeidet hans, særegenheter ved ordreoppfyllelse, etc.

Trinn 4

Finn ut kostnadene ved designerens arbeid. Som regel blir bare nybegynnere og usikre mennesker som tror at de ikke klarer å gjøre jobben sin, verdsatt for billig. Hvis kvalitet er viktigere for deg enn økonomi, må du være oppmerksom på dette faktum. Det er bedre å ansette en erfaren spesialist som tilstrekkelig evaluerer sitt arbeid og vil være i stand til å gjøre jobben effektivt enn å velge et mer lønnsomt alternativ og ende opp med noe helt annet enn det du trenger.

Trinn 5

Vær oppmerksom på personlighetstrekkene til designeren. Hvis han under intervjuet viser arroganse, uhøflighet, arroganse, oppfører seg aggressivt, vil det sannsynligvis være vanskelig å jobbe med denne personen. Vurderingen av karaktertrekk er ikke mindre viktig enn vurderingen av profesjonelle kvaliteter, fordi det avhenger av personlighetstrekkene til designeren hvor fruktbart hans samarbeid med kunden vil være.

Anbefalt: