Hvordan Du Beregner Fødselspenger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Beregner Fødselspenger
Hvordan Du Beregner Fødselspenger

Video: Hvordan Du Beregner Fødselspenger

Video: Hvordan Du Beregner Fødselspenger
Video: Foreldrepenger مزایای والدین 2024, Kan
Anonim

I 2011 og 2012 kan du velge en av to prosedyrer for å beregne fødselsstønad. Det er en "gammel" og "ny" orden - hvilken som er mer lønnsom for den vordende moren, velger hun selv.

Hvordan du beregner fødselspenger
Hvordan du beregner fødselspenger

Nødvendig

kalkulator, informasjon om lønn (2-NDFL-sertifikat eller lønnsslipp for hver måned)

Bruksanvisning

Trinn 1

Beregn forventet forfallsdato. Du kan finne ut av det på egen hånd: tell 38 uker fra den estimerte unnfangelsesdatoen. Men som regel beregnes det av gynekologen når du registrerer deg hos fødeklinikken. La oss si at det blir 1. august.

Steg 2

Beregn startdatoen for fødselspermisjonen. For å gjøre dette, tell 70 dager til forventet forfallsdato som du allerede vet. Siden 1. august er tatt som et eksempel, starter fødselspermisjon 23. mai. Det må huskes at med flere graviditeter vil ferien komme 84 dager før fødselen.

Trinn 3

Beregn nå gjennomsnittslønnen. I 2011 og 2012 er det to måter å beregne gjennomsnittsinntektene: "gammel" og "ny". Med den såkalte "gamle" metoden for å beregne gjennomsnittslønnen (for de siste 12 kalendermånedene), husk at du trenger å utelukke perioden med midlertidig funksjonshemming, nedetid for arbeidsgiverens skyld eller av grunner utenfor arbeidstakerens og arbeidsgivers kontroll, ferietiden for egen regning og andre perioder spesifisert i lovbestemmelser. Del den totale lønnen med antall kalenderdager som den belastes for, og du får beløpet på gjennomsnittlig inntekt. Hvis den totale tjenestetiden i løpet av det siste året er mindre enn 6 måneder, beregnes den ut fra minstelønnen.

Med den "nye" metoden for beregning av gjennomsnittsinntekt (for de siste 24 kalendermånedene), er det ingen ekskluderte perioder. Del den totale inntekten din, eksklusiv ikke-FSS-bidrag, med 703. Dette vil være din gjennomsnittlige lønn.

Trinn 4

Fradraget betales uten fradrag for personlig inntektsskatt på 100%. Men du må vite at når du beregner fordeler etter den "gamle" metoden, er verdien begrenset til 415 000 rubler.

Anbefalt: