Hvordan Beregne Gjennomsnittsinntekt Hvis Det Var Sykedager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Gjennomsnittsinntekt Hvis Det Var Sykedager
Hvordan Beregne Gjennomsnittsinntekt Hvis Det Var Sykedager

Video: Hvordan Beregne Gjennomsnittsinntekt Hvis Det Var Sykedager

Video: Hvordan Beregne Gjennomsnittsinntekt Hvis Det Var Sykedager
Video: Excel på norsk: Kalkulere sykedager og antall tilfeller 2024, April
Anonim

Gjennomsnittlig inntekt beregnes avhengig av formålet det er nødvendig for. Når du betaler for sosiale ytelser, er beregningsreglene forskjellige fra å betale for ferie eller forretningsreise. For noen form for betaling blir ikke midler mottatt fra sosiale ytelser, inkludert sykemeldinger, tatt med i den totale inntekten.

Hvordan beregne gjennomsnittsinntekt hvis det var sykedager
Hvordan beregne gjennomsnittsinntekt hvis det var sykedager

Bruksanvisning

Trinn 1

For å beregne utbetalingen av sosiale ytelser, som inkluderer: sykefravær, fødselspermisjon, foreldrepermisjon inntil et og et halvt år, gjøres beregningen ut fra det totale inntjeningsbeløpet i 24 måneder. Det er bare nødvendig å oppsummere beløpene som forsikringspremiene ble belastet for. Del resultatet med 730, det vil si med antall kalenderdager i faktureringsperioden. Dette er den gjennomsnittlige dagslønnen. Deretter skal beregningen gjøres i samsvar med denne figuren, som multipliseres med gjennomsnittlig antall kalenderdager i en måned - med 30, 4.

Steg 2

For å beregne betalingen for ferie er faktureringsperioden 12 måneder, med mindre annet er angitt i selskapets interne juridiske dokumenter. Som i det første tilfellet tas det bare hensyn til inntektene den forsikringspremien ble belastet for. Inntektsskatt belastes ikke sykefraværsbeløpet, derfor er disse beløpene ikke inkludert i den totale inntjeningen i 12 måneder. Del resultatet oppnådd med antall virkedager i faktureringsperioden, basert på en 6-dagers arbeidsuke - med 29, 4. Resultatet vil være den gjennomsnittlige daglige inntjeningen for beregning av feriepenger. Det resulterende tallet multipliseres med antall feriedager som betalingen må gjøres for.

Trinn 3

For å beregne betalingen for en forretningsreise må du multiplisere det mottatte gjennomsnittlige daglige beløpet, hvis beregning er angitt ovenfor, med antall dager på forretningsreisen. Resultatet blir betaling for dagene du har brukt på en forretningsreise.

Trinn 4

Enhver beregning av gjennomsnittsinntektene kan også gjøres ved hjelp av 1C-programmet - bare skriv inn all informasjon i programmet og få ønsket resultat.

Anbefalt: