Er Det Mulig å Jobbe To Jobber Offisielt

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Jobbe To Jobber Offisielt
Er Det Mulig å Jobbe To Jobber Offisielt

Video: Er Det Mulig å Jobbe To Jobber Offisielt

Video: Er Det Mulig å Jobbe To Jobber Offisielt
Video: Ekstrajobb Ep.3 | En jobb på Upwork fra start til slutt 2024, Kan
Anonim

Arbeidslovgivningen gjør det mulig for borgere å bli offisielt oppført i bemanningstabellen til to organisasjoner. Ett sete vil bli ansett som primært, og det andre setet som ekstra. Når du registrerer deg en deltidsjobb, må du følge noen av reglene beskrevet i artikkel 282 i den russiske føderasjonens arbeidskode.

Er det mulig å jobbe to jobber offisielt
Er det mulig å jobbe to jobber offisielt

Kombiner jobb i henhold til loven

I samsvar med artikkel 282 i den russiske føderasjonens arbeidskodeks har en arbeidsdyktig borger rett, i tillegg til sin hovedjobb, til å jobbe i en annen virksomhet på fritiden, det vil si deltid. Men å jobbe i to forskjellige selskaper på heltid vil ikke fungere, da dette bryter med de etablerte normene for arbeidstid.

Mottak av en deltidsarbeider er ikke forskjellig fra standardordningen. En arbeidsavtale er signert med en person, der det er en klausul som inneholder informasjon om at dette arbeidet er i tillegg. Videre utarbeides alle nødvendige personaldokumenter.

Noen stiller spørsmålet: hva skal jeg gjøre med arbeidsboken, fordi den er lagret i den personlige filen på hovedstedet? I dette tilfellet, på forespørsel fra den ansatte, kan det legges inn en deltidsjobb i dokumentet. For å gjøre dette må han sende et dokument til HR-avdelingen for hovedjobben som bekrefter kombinasjonen, for eksempel en arbeidsavtale. I kolonne 3 i arbeidsboka blir det gjort en oppføring om aksept av den ansatte i organisasjonen som deltidsarbeider.

Kategorier av mennesker som ikke kan jobbe deltid

Kombinasjonsjobber er tilgjengelig for en større andel funksjonshemmede borgere, men det er kategorier av mennesker som ikke har rett til å ha en ekstra jobb.

Mindreårige kan ikke kombinere flere jobber. Det samme gjelder heltidsstudenter ved utdanningsinstitusjoner. I tillegg kan ikke personer ansatt i virksomheter med farlige (skadelige) arbeidsforhold offisielt arbeide to steder. Ekskluderte deltidsjobber for politimenn og påtalemyndigheter, varamedlemmer, regjeringsmedlemmer og militært personell.

Sosiale forhold i kombinasjon

I løpet av jobben kan de ansatte gå i sykmelding eller fødselspermisjon. Hvis de har tilleggsarbeid, kan de motta sykemeldinger og fra deltidsarbeid. Men for dette må du utstede et nytt sertifikat ved en medisinsk institusjon.

Noen mennesker er bekymret for spørsmålet om pensjonsinnskudd for deltidsjobber. For tiden øker hver person som arbeider offisielt mengden kumulative fradrag, som beregnes basert på lønn og betales av arbeidsgivere, i samsvar med arbeidskoden i Den russiske føderasjonen. Det vil si at hver arbeidsgiver med ansatte (inkludert deltidsansatte) er forpliktet til å betale bidrag.

Når det gjelder underholdsbidrag, avhenger det også av inntekt, og ikke av antall jobber. Materiell sikkerhet beregnes som en prosentandel av alle typer inntekter.

Anbefalt: