Er Det Mulig å Jobbe Med To Arbeidsbøker I Forskjellige Organisasjoner

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Jobbe Med To Arbeidsbøker I Forskjellige Organisasjoner
Er Det Mulig å Jobbe Med To Arbeidsbøker I Forskjellige Organisasjoner

Video: Er Det Mulig å Jobbe Med To Arbeidsbøker I Forskjellige Organisasjoner

Video: Er Det Mulig å Jobbe Med To Arbeidsbøker I Forskjellige Organisasjoner
Video: Nokios 2019 - Sesjon 4B: Offentlig PaaS 2024, Kan
Anonim

Alle erfarne personalspesialister er godt klar over at arbeidsbøker ikke startes for deltidsarbeidere.

Er det mulig å jobbe med to arbeidsbøker i forskjellige organisasjoner
Er det mulig å jobbe med to arbeidsbøker i forskjellige organisasjoner

Arbeidsboken er et av hoveddokumentene som bekrefter tjenestetiden til en statsborger i Russland. Som praksis viser: en av hovedpapirene, men ikke den mest pålitelige.

Arbeidsbøker kan, om nødvendig, kjøpes på hvilken som helst skrivesakeravdeling, og allerede på neste arbeidsplass vil ingen finne ut om den virkelige årsaken til oppsigelse fra den siste jobben. Personalavdelingen er tross alt ikke et skattekontor.

Men hva om dette ikke er en lett svindel? Hvis spørsmålet handler om et ærlig ønske om å betale skatt og motta arbeidserfaring ikke hovedsakelig, men på et ekstra arbeidssted?

Hvor mange arbeidsbøker kan en statsborger i Russland ha?

Som standard er alle kjent med ordlyden i Art. 66 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Det indikerer at en borger, når den er ansatt i en bedrift, må ha en arbeidsbok av det etablerte utvalget. Men hva om russeren allerede jobber heltid, men i en annen virksomhet?

Avslag på å starte en arbeidsbok kan true arbeidsgiveren med straff. Faktisk sier arbeidskoden tydelig at personalavdelingen må ha en arbeidsbok for hver ansatt som jobber for en entreprenør i mer enn 5 dager.

På den ene siden forbyr ingenting lederen å jobbe med den spesifiserte personen under en sivilrettslig kontrakt. Og dette er en flott vei ut.

Hvordan lovlig utpeke ansiennitet til en ekstra jobb?

På forespørsel fra personalavdelingen, på andre arbeidsplass, kan den utstede et sertifikat for hans arbeidsaktivitet i bedriften. På grunnlag av dette dokumentet og andre papirer levert av et annet selskap, vil oppføringen på arbeidskontoret foretas av organisasjonen der dokumentet er lagret.

Når du gjør et innlegg, må HR-spesialisten understreke at dette er en deltidsjobb.

Alle de ovennevnte prosedyrene er underlagt gjeldende lovgivning i Russland, nemlig instruksjonen godkjent av resolusjonen fra Arbeidsdepartementet i Den russiske føderasjon nr. 69 datert 10.10.2003 (punkt 3.1).

Alle erfarne spesialister på personaltjenester er godt klar over at arbeidsbøker ikke startes for deltidsarbeidere. Men som praksis viser, er et av de viktigste problemene i vårt moderland at en erfaren HR-spesialist er en fiktiv og noen ganger til og med en eventyrlig karakter.

Men fortvil ikke over andres uaktsomhet eller tyranni. Svaret på spørsmålet og den rasjonelle løsningen på problemet kan være ekstremt enkelt. En anbefaling kan hjelpe deg med å bekrefte din ekstra arbeidserfaring. Denne vestlige innovasjonen vinner raskt popularitet i innenlandske private selskaper.

En anbefaling kan være et mye kraftigere argument til fordel for en kandidat til ansettelse, og noen selskaper vurderer ikke kandidater i det hele tatt uten anbefalinger fra sin siste jobb!

Når det gjelder gebyrene til pensjonskassen og særegenheter ved registrering av pensjoner, er SNILS og TIN dokumentene som i dag gir den mest nøyaktige informasjonen om hvert arbeidssted til en borger, om alle lønnsutbetalinger og utbetalinger under kontrakter.

Anbefalt: