Hvordan En Far Kan Ta Foreldrepermisjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan En Far Kan Ta Foreldrepermisjon
Hvordan En Far Kan Ta Foreldrepermisjon

Video: Hvordan En Far Kan Ta Foreldrepermisjon

Video: Hvordan En Far Kan Ta Foreldrepermisjon
Video: Ms. Worldwide: America's Paid Parental Leave VS. The Rest of the World 2024, April
Anonim

I foreldrepermisjon er det vanligst å se en kvinne. Men det er situasjoner der faren trenger å ta en slik ferie i familien. I dette tilfellet er loven helt på siden av unge foreldre. Faren har all rett til å ta foreldrepermisjon.

Hvordan en far kan ta foreldrepermisjon
Hvordan en far kan ta foreldrepermisjon

Nødvendig

  • - søknad om å ta permisjon;
  • - en kopi av barnets fødselsattest;
  • - attest fra arbeidsstedet / studien til barnets mor.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forsikre deg om at moren til barnet får utstedt et sertifikat fra arbeidsstedet eller studiet der det står at hun ikke har barselpermisjon for å ta seg av babyen. Hvis du bestemmer deg for å delegere myndighet og dele dekretet i to, må de tilsvarende datoene festes på papiret.

Steg 2

Vær oppmerksom på at du kan bruke permisjonen helt til barnet fyller tre år, eller "i deler". I følge art. 256 i den russiske føderasjonens arbeidskode, har du rett til å distribuere dekretet til flere familiemedlemmer. Det vil si at en del av tiden med barnet er pappa, mamma og noen - bestemor / bestefar (som betyr arbeidende borgere).

Trinn 3

Spesifiser på forhånd hvor lenge du skal forlate arbeidsplassen. Husk at det er obligatorisk for deg å beholde det. Under ditt fravær har arbeidsgiveren rett til å finne en erstatning for stillingen din. Du kan også ordne å gjøre noe av arbeidet hjemmefra.

Trinn 4

Skriv en erklæring til arbeidsgiveren om at du skal ha foreldrepermisjon, sørg for å angi perioden på forhånd avtalt. Det vil ikke være overflødig å be om et papir som bekrefter aksept av søknaden. Hun vil hjelpe deg i tilfelle en uforutsett situasjon (for eksempel hvis søknaden går tapt blant papirene), og du kan gå i foreldrepermisjon i tide.

Trinn 5

Du er kvalifisert for fordeler. For å gjøre dette, legg ved en kopi av barnets fødselsattest til den innsendte søknaden, samt dokumenter som er etablert ved lov som lar deg motta sosiale fordeler.

Anbefalt: