Hvordan Få Din Første Lønnsslipp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Din Første Lønnsslipp
Hvordan Få Din Første Lønnsslipp

Video: Hvordan Få Din Første Lønnsslipp

Video: Hvordan Få Din Første Lønnsslipp
Video: Timelønn 2024, Kan
Anonim

Før eller siden forlater vi alle foreldrenes rede, og vi står overfor problemet med å tjene penger alene. Så hvordan tjener du penger, spesielt hvis du ikke har noen erfaring med det?

Første lønn
Første lønn

Nødvendig

  • et CV skrevet i Word-format;
  • CV lagt ut på en av internettportalene;
  • pensjonsforsikringssertifikat;
  • sysselsettingshistorie.

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er selvfølgelig umulig å få din første lønn uten å finne din første jobb. For å finne en jobb du kan få de første pengene dine til, må du løse en rekke spørsmål for deg selv. Hvis du for eksempel er student eller skolegutt, må du være tydelig på hvor mye fritid du har som du er villig til å bruke på jobb. Antall timer brukt på jobb er ofte proporsjonalt med lønnen du mottar. Deretter bør du bestemme deg for hvilket aktivitetsfelt du skal jobbe med; stillingen du søker på; lønn som du anser akseptabel for din innsats.

Steg 2

Arbeidsgiveren velger ansatte ut fra CV-ene som er gitt til ham. Derfor, for at arbeidsgiveren skal kunne velge deg som ansatt eller til å utføre noe midlertidig arbeid (frilans, engelsk "freelance"), må du forberede ditt CV. I CV-en må du indikere inntjeningsnivået du forventer, utdannelse, arbeidserfaring, ønsket stilling eller jobben du vil få.

Trinn 3

Så du har utarbeidet alle nødvendige grunnleggende dokumenter, og nå lurer du på hvilken type arbeid som er riktig for deg, som vil tillate deg å tjene dine første penger alene. Den klassiske versjonen av den første inntjeningen er å få jobb under en ansettelseskontrakt. I dette tilfellet signerer du og arbeidsgiveren en arbeidsavtale, en arbeidsbok utarbeides for deg. Under en slik avtale forplikter du deg til å utføre arbeidet som er spesifisert i avtalen, og arbeidsgiveren må i sin tur betale deg lønn for det. Dette alternativet er det tryggeste, siden det gir den ansatte mange garantier for å motta lønn. Men hvis du ikke har noen arbeidserfaring, er dette din første jobb og lønn, og det er ikke så lett å finne en jobb i henhold til en arbeidskontrakt.

kontorarbeid
kontorarbeid

Trinn 4

Det må sies at begrepet "arbeid" i den moderne verden ikke bare er begrenset til dets klassiske forståelse. I dag kan du tjene penger ikke bare ved å jobbe på kontoret fra 9 til 18, men selv uten å forlate hjemmet ditt. Du kan tjene de første pengene ved å jobbe og ikke være under en arbeidsavtale. Dette kan være arbeid under en sivilrettslig kontrakt (midlertidig arbeid i et selskap som ikke trenger fast ansatt), deltidsarbeid i nærmeste kafé eller supermarked, nettverksmarkedsføring, distribusjon av kosmetikk. Å tjene penger på denne måten krever vanligvis ikke spesielle ferdigheter, noe som gjør enheten enklere. Og til slutt, den mest moderne måten å tjene dine første penger på er å jobbe på Internett. I dag er det mange varianter av det. Slikt arbeid kan bli funnet på spesialiserte nettsteder som gir alle muligheten til å delta i undersøkelser, forberede oversettelser, utvikle nettsteddesign osv. Alt avhenger av dine ferdigheter og preferanser.

Trinn 5

Viktigst, for å få din første lønn, må du gi deg visse garantier for at arbeidsgiveren faktisk vil betale deg. Dessverre er det ikke sjelden tilfeller av bedrag i den moderne verden. De er spesielt vanlige i forhold til mennesker som ikke har erfaring med å tjene penger. Derfor, når du utfører noe arbeid, kan du kreve av arbeidsgiveren en forskuddsbetaling (for eksempel full eller 50%), betaling av et depositum til deg. Det er nødvendig når du utfører noe arbeid, selv ikke i henhold til en arbeidsavtale, å innhente skriftlige dokumenter som bekrefter arbeidsgivers plikt til å betale deg en viss sum penger. Alt dette vil gjøre forholdet til arbeidsgiveren mer forretningslignende, gi deg selvtillit og, selvfølgelig, kan garantere gleden ved å motta dine første selvopptjente penger. Lykke til!

Anbefalt: