Hvordan Overføre En Ansatt Til Akkordlønn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Overføre En Ansatt Til Akkordlønn
Hvordan Overføre En Ansatt Til Akkordlønn
Anonim

I løpet av økonomisk aktivitet endrer noen arbeidsgivere arbeidsforholdene, for eksempel betalingsmåten. Aksjelønn er en form der lønnsbeløpet beregnes ut fra produserte produkter eller mengden arbeid (tjenester) som er utført. Det er bruken av dette skjemaet som stimulerer en økning i arbeidsproduktivitet. Denne faktoren ber ledere om å overføre noen ansatte til denne metoden for å beregne lønn.

Hvordan overføre en ansatt til akkordlønn
Hvordan overføre en ansatt til akkordlønn

Bruksanvisning

Trinn 1

I tilfelle du bruker midlertidig lønn til en ansatt, men ønsker å overføre den til akkord, må du advare ham om endringen i vilkårene i arbeidsavtalen to måneder før de trer i kraft. For å gjøre dette, fyll ut et varsel som innholdet skal være omtrent slik: “I forbindelse med (angi årsaken), vil vi varsle deg at fra (skriv inn dato for innføring av de nye vilkårene), vilkårene i tidligere inngått arbeidskontrakt (angi antall og dato), bestemt av partene, vil bli endret, nemlig … (Oppgi gamle og nye utgaver)”.

Steg 2

Deretter sendes meldingen til den ansatte, som må undertegne avtalen med den gitte informasjonen. Hvis det er flere ansatte, kan du lage et samlebrev der hver arbeider setter sin signatur motsatt etternavnet.

Trinn 3

I tilfelle tariffavtalen eller forskriften om godtgjørelse ikke indikerer muligheten for å anvende deltakslønn på ansatte, må du gjøre noen endringer i den. For å gjøre dette, gi en ordre.

Trinn 4

Lag en ordre om innføring av akkordlønn. Skriv ned tollsatsen eller prosentandelen i dette administrative dokumentet, og angi også de ansatte som ble berørt av endringen. I tilfelle dette er en hel avdeling, er det ikke nødvendig å liste opp alle, det er nok å indikere navnet på avdelingen.

Trinn 5

Deretter utarbeider du en tilleggsavtale til arbeidsavtalen, sørg for å spesifisere metoden for beregning av lønn, se den administrative loven. Tegn opp dette juridiske dokumentet i duplikat, signer, legg en blå forsegling av organisasjonen, gi den til den ansatte for signatur. Ikke glem å gjøre endringer i bemanningstabellen, for dette, gi også en bestilling.

Anbefalt: