Hvordan Skrive En Salgsplan

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Salgsplan
Hvordan Skrive En Salgsplan

Video: Hvordan Skrive En Salgsplan

Video: Hvordan Skrive En Salgsplan
Video: Å skape tekst: Hvordan skrive kreativt 2024, April
Anonim

En godt utformet salgsplan er en stor hjelp i arbeidet med kundeoppkjøpsavdelingen. En profesjonell leder vil ikke bare legge til antallet fremtidige fortjenester, men også en beskrivelse av metodene du kan oppnå en økning i inntektene på.

Hvordan skrive en salgsplan
Hvordan skrive en salgsplan

Bruksanvisning

Trinn 1

Å skrive en salgsplan begynner med en overskrift. Etter å ha etterlatt to eller tre linjer, skriv midt på arket: "Salgsplan for avdelingen …". Deretter: "Kompilert av leder / leder" og ditt eget etternavn, fornavn og patronym. Sett datoen under teksten.

Steg 2

I planens første ledd angir du hvor mange ansatte som jobber i avdelingen. Beskriv hvordan de takler jobbansvaret sitt og om nye ledere må ansettes. Påminn om avdelingens prestasjoner. Oppgi navnene på de største klientene som ble tiltrukket den siste perioden.

Trinn 3

I andre avsnitt beskrives resultatene for siste kvartal. Legg til byste- og sprette-diagrammer. Angi det totale beløpet og fortjenesten for hver ansatt hver for seg. Hvis den forrige salgsplanen ble overskredet, beregner du den i prosent og skriver den inn i dokumentet.

Trinn 4

I tredje ledd skriver du ned det planlagte salget for neste kvartal. Angi hvilke selskaper som allerede har avtalt å samarbeide med bedriften din. Merk hvor mange kontrakter som blir signert og hvor mange som blir forhandlet frem. Liste over selskapene du bare planlegger å opprette kontakt med.

Trinn 5

I fjerde avsnitt beskriver du aktivitetene som må utføres for å fremme salg. Kanskje du trenger en ekstra reklamekampanje. Eller de har ikke hatt konferanser og middagsselskaper på lenge. Merk av om det er behov for utskifting av husholdningsapparater.

Trinn 6

I det femte punktet, plasser anbefalinger for å optimalisere avdelingsarbeidet. Merk av om det er behov for utskifting av husholdningsapparater. Beskriv hvordan du kan forenkle kommunikasjonen med andre tjenester - regnskap, markedsføring og juridisk. Gjør alt slik at ledelsen ikke bare får "bare" tall for fremtidig fortjeneste, men en detaljert plan for ledernes arbeid i den fremtidige perioden.

Anbefalt: