Hvordan Søke Om Deltidsarbeid

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke Om Deltidsarbeid
Hvordan Søke Om Deltidsarbeid

Video: Hvordan Søke Om Deltidsarbeid

Video: Hvordan Søke Om Deltidsarbeid
Video: Ufrivillig deltid i varehandelen 2024, April
Anonim

Når ansettelser gjøres på en “hvit” måte, er det alltid et kontraktsforhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Og disse forholdene er formalisert mellom de to interesserte parter - en deltidskontrakt blir utarbeidet.

Få en jobb. Hva er det verdt å vite om?
Få en jobb. Hva er det verdt å vite om?

Hvis du er ansatt

Ikke forveksle deltidsarbeid med en deltidsjobb eller en kombinasjonsjobb. Dette er relaterte begreper, fordi du bare kan ordne en deltidsjobb for den samme stillingen som du allerede har. Og det spiller ingen rolle om du kombinerer i en organisasjon, eller får en deltidsjobb i en annen.

Deltidsarbeid (aka deltidsarbeid) er produksjonen av færre timer per uke enn arbeidskoden antyder for en heltidsjobb. For eksempel ønsker en arbeidsgiver å ansette en deltidsansatt. Dette betyr at i stedet for åtte timer om dagen, vil den ansatte være opptatt i 4 timer, og lønnen vil bli utbetalt i henhold til arbeidstiden. Det samme gjelder en kvart rate eller arbeid på etterspørsel. For eksempel, hvis du har barselpermisjon, jobber du ikke offisielt (men bare ansatt). Når du har sendt barnet ditt til en barnehage, går du til kontoret og jobber der i flere timer om dagen, tilsvarer dette allerede å gå på jobb - men med deltidsjobb. I dette tilfellet trenger du ikke å oppgi noen dokumenter (tross alt har personalansvarlig allerede dokumenter om utdanning, arbeidsbok, TIN og andre data). Du kan bare signere en tilleggsavtale til arbeidsavtalen eller formalisere tilbaketrekningen fra dekretet, ved å bruke retten til en kortere arbeidsdag. I dette tilfellet må arbeidsplanen din være tydelig stavet i dokumentene til selskapet. Tross alt vil regnskapsavdelingen beregne lønn basert på disse dataene. Hvis du jobber ekstra timer, bør deltidslønnen beregnes ut fra kostnaden for en times arbeid.

Hvis du er student, pensjonist eller arbeidsledig, kan du også få en deltidsjobb. I dette tilfellet må du gi arbeidsgiveren et pass, SNILS, en militær ID (denne regelen gjelder bare de som er ansvarlige for militærtjeneste), og hvis arbeidsgiveren krever det, en arbeidsbok og et vitnemål. I tillegg, hvis du vil at informasjon om deltidsarbeid skal gjenspeiles i arbeidsforholdet ditt, har du rett til å kreve dette fra arbeidsgiveren.

Du bør først begynne å jobbe etter at du har utarbeidet en arbeidsavtale, ellers er det en risiko for å bli stående uten lønn eller for å ikke overholde dine rettigheter.

Hvis du er arbeidsgiver eller personalansvarlig

Du kan ansette hvem som helst på deltid: en pensjonist, en heltidsarbeider i en annen organisasjon eller til og med en mindreårig (mens en person under 18 år ikke kan være ansatt på deltid). For å registrere en deltidsansatt, trenger du: en søknad om ansettelse, et pass, SNILS og en militær ID. Du kan også kreve en arbeidsbok eller utdanningsdokumenter fra ham.

Du må inngå en avtale med den ansatte, som vil angi hvilken type arbeid (i dette tilfellet ufullstendig).

Hvis du ansetter en ansatt på deltid, er du i henhold til artikkel 93 i den russiske føderasjonens arbeidskode forpliktet til å gi ham års- eller barselpermisjon på generelt grunnlag. Det samme gjelder beregning av ansiennitet, betaling av lønn og bonus, levering av garantier, kompensasjon og overholdelse av andre arbeidsrettigheter.

Anbefalt: