Hvordan Skrive En Søknad Om En Fridag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Søknad Om En Fridag
Hvordan Skrive En Søknad Om En Fridag

Video: Hvordan Skrive En Søknad Om En Fridag

Video: Hvordan Skrive En Søknad Om En Fridag
Video: Hvordan skrive jobbsøknad 2024, April
Anonim

Livssituasjoner er forskjellige. Noen ganger tillater ikke personlige grunner deg å gå på jobb, og når du må jobbe på en offisiell fridag, og da vil du gjenopprette rettferdigheten og ta en ekstra dag for en tur. I alle fall må du be overordnede om fri.

Du kan kun få offisiell fri med samtykke fra dine overordnede
Du kan kun få offisiell fri med samtykke fra dine overordnede

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du ønsker å få en fridag, så skriv en uttalelse etter at du har jobbet den ekstra tiden og ber deg gi deg fri. Ledelsen din blir bedt om å utarbeide en ledig periode. Angi på denne applikasjonen for hvilke overarbeidede timer (dager) du vil ha fri og på hvilken dag du vil ha fri. Vær oppmerksom på at denne dagen ikke blir betalt ovenfra.

Steg 2

Hvis du trenger en fridag når som helst (for en dag eller for flere) på grunn av noen personlige forhold, så skriv en søknad om å gi deg denne fristen, og angi også dagene du vil motta ekstra hviledager. Disse dagene blir heller ikke betalt til deg.

Trinn 3

Basert på en slik uttalelse er arbeidsgiveren forpliktet til å gi deg fri i følgende tilfeller:

1. Fødsel av et barn

2. Registrering av ekteskap

3. Død av nære slektninger

Trinn 4

Varigheten av den gitt fri i samsvar med arbeidsretten er ikke mer enn fem dager. Hvis situasjonen din går utover det som er beskrevet, er beslutningen om å gi fri helt opp til din arbeidsgiver.

Trinn 5

For å få betalt fri kan du be om det mot din betalte ferietid, og bare arbeidsgiveren din bestemmer om du vil gi deg det eller ikke. En av delene av en slik "ødelagt" ferie bør være mer enn fjorten dager. Skriv en søknad om levering av betalt ferie eller en søknad om utsettelse av ferie, eller levering av en del av den betalte ferien for arbeidstiden.

Skriv søknaden for hånd og beskriv i detalj forespørselen din, angi de nøyaktige datoene du vil ha ferie på.

Trinn 6

Hvis du har en avtale med sjefen din om at du får betalt for dagen du tar deg fri fra, skriver du fremdeles en uttalelse der du ber deg om fri, slik at det ikke blir forvirring senere.

Trinn 7

Husk at uansett situasjon kan du kun få offisiell fri med samtykke fra dine overordnede. Ikke vær vilkårlig, men koordiner med ledelsen din alle fridager og helger for å unngå kontroversielle situasjoner, selv om du er gode venner.

Anbefalt: