Hvordan Lage Interne Arbeidsregler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Interne Arbeidsregler
Hvordan Lage Interne Arbeidsregler

Video: Hvordan Lage Interne Arbeidsregler

Video: Hvordan Lage Interne Arbeidsregler
Video: At kende denne hemmelighed, vil du aldrig smide plastik flasker! 2024, Kan
Anonim

Hver organisasjon må ha et slikt organisatorisk og administrativt dokument som interne arbeidsregler. Det er ved hjelp av denne handlingen at arbeidsforholdet til arbeidsgiveren til de ansatte reguleres. Som regel er arbeidsregimet og rutinen for alle organisasjoner forskjellig, derfor kan det ikke være noen enhetlig form for dette dokumentet. Hver leder arbeider med juridisk eller menneskelig avdeling for å utvikle disse retningslinjene.

Hvordan lage interne arbeidsregler
Hvordan lage interne arbeidsregler

Bruksanvisning

Trinn 1

Interne arbeidsregler kan både være et vedlegg til organisasjonens tariffavtale og formaliseres som en egen lokal handling. Det er opp til deg å arrangere eller ikke tegne tittelsiden til dette dokumentet, men i praksis er det ofte ikke tegnet opp.

Steg 2

For å utarbeide reglene i arbeidsplanen, la deg lede av den russiske føderasjonens arbeidskode, nemlig seksjon 8, som kalles “Arbeidsplan. Arbeidsdisiplin.

Trinn 3

Først må du definere detaljene til de ansattes arbeid. Hvis organisasjonen din har ansatte som jobber deltid, bør dette dokumentet gjenspeile dette og angi stillingene. Skriv også om deres daglige rutine, det vil si hviletider, åpningstider osv.

Trinn 4

Hvis du har midlertidige ansatte, bør reglene i den interne ordren angi arbeidsforholdene, for eksempel retten til permisjon.

Trinn 5

I dette organisatoriske og administrative dokumentet, skriv først ned de generelle bestemmelsene, det vil si angi for hvem reglene utvikles, deres formål, av hvem de er godkjent. Deretter kan du foreskrive fremgangsmåten for å ansette ansatte og si dem opp. I denne blokken kan du for eksempel indikere anvendelsen av en prøvetid, behovet for å fylle ut et bypassark før avskjedigelse, etc.

Trinn 6

I neste blokk oppgir du partenes hovedrettigheter og forpliktelser. For eksempel overholdelse av ansattes stillingsbeskrivelser, lederens ansvar for å gi årlig betalt permisjon osv.

Trinn 7

Neste punkt er arbeidstiden og bruken av dem. Her kan du liste opp alle høytidene det kommende året. Sørg også for å oppgi arbeidsplan, lunsjtid, feriens varighet, muligheten for å gi permisjon uten lønn, etc.

Trinn 8

I den interne arbeidsregelverket, skriv også opp informasjon om lønnsutbetaling, for eksempel, angi datoen da dette skjer. Hvis du bruker en ikke-kontant betaling for å betale den, så skriv den ned også i loven.

Trinn 9

Ikke glem varen "Belønning for vellykket arbeid." Oppgi spesifikke betalinger, det vil si indikere bonuser, kvoter for overoppfylling av arbeidsplanen. Etter det er det tilrådelig å skrive om ansvaret for brudd på reglene, angi mengden av disiplinære sanksjoner i den. Deretter angir du konfidensialiteten til informasjonen både fra din side og fra den ansattes side.

Trinn 10

Når du velger visse regler, husk at denne handlingen ikke skal overbelastes med informasjon, den skal være lett å lese og forstå.

Anbefalt: