Hvordan Forbedre Produksjonen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forbedre Produksjonen
Hvordan Forbedre Produksjonen

Video: Hvordan Forbedre Produksjonen

Video: Hvordan Forbedre Produksjonen
Video: Hvordan forbedre jorda? Hvordan gjøre jorda fruktbar? Måter å forbedre og forbedre jords fruktbarhet 2024, April
Anonim

Effektiviteten til enhver produksjon avhenger av flere faktorer, som ikke bare inkluderer moderne utstyr og ny teknologi, men også det godt koordinerte arbeidet til personellet. Etter å ha satt et mål om å forbedre produksjonen i bedriften, bør man identifisere de svake punktene i den teknologiske prosessen, ta en oversikt over interne ressurser og bruke en kompetent styringsstrategi.

Hvordan forbedre produksjonen
Hvordan forbedre produksjonen

Bruksanvisning

Trinn 1

Skap en atmosfære hos bedriften på jakt etter måter for effektiv utvikling. Søk de ansattes meninger og lytt nøye til deres forretningsforslag. Oppmuntre til initiativ og innovasjon, økonomisk og moralsk stimulere arbeidet til innovatører og oppfinnere. Sett i praksis brainstorming om forventede beslutninger om å endre produksjonsprosessen

Steg 2

Innfør selskapets eget faglige opplærings- og omskolingssystem. Noen typer produksjon krever at arbeidstakere har knappe spesialiteter, som i dag ikke alltid er tilgjengelige i utdanningsinstitusjoner som tilbyr yrkesfaglig utdanning. Gi opplæring på jobb med erfarne mentorer.

Trinn 3

Bruk funksjonene til funksjonell og kostnadsanalyse av foretaket og produserte produkter. Opprett et permanent eller midlertidig team for å studere prosessen, finne flaskehalser og komme med løsninger for å redusere kostnader og øke lønnsomheten. Inkluder forretningsenhetsledere, senioringeniører, erfarne håndverkere og innovatører i teamet.

Trinn 4

Implementere et magert produksjonssystem i bedriften. Gi det spesifikke tiltak for rasjonell bruk av produksjonsområder, råvarer og materielle ressurser. Vurder muligheten for å bruke produksjonsavfall til å produsere nye typer produkter.

Trinn 5

Utvikle en algoritme for utveksling av produksjons- og styringsinformasjon. Sørg for at ledelsesbeslutninger blir kommunisert til utøvere i tide og uten forvrengning, utenom mellomledd. Hold streng oversikt over innkommende og utgående dokumentasjon.

Trinn 6

Bruk et visuelt styringssystem på bedriften. Et av de mulige alternativene er bruken av visuelle grafer og histogrammer som er plassert på arbeidsplassen, hvor ytelsesindikatorene til avdelinger eller deler av produksjonslinjen er notert. Rød farge på diagrammet kan indikere et forsinkelse i et eget område. Basert på resultatene av arbeidet for inneværende periode, bør ledelsen av foretaket analysere effektiviteten i arbeidet med strukturelle enheter, identifisere årsakene til lav effektivitet og utvikle tiltak for å forbedre det.

Anbefalt: