Hvordan Lage Et Estimat For Produksjonen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Estimat For Produksjonen
Hvordan Lage Et Estimat For Produksjonen

Video: Hvordan Lage Et Estimat For Produksjonen

Video: Hvordan Lage Et Estimat For Produksjonen
Video: Лайфхаки для ремонта квартиры. Полезные советы.#2 2024, April
Anonim

Kostnadsoverslaget for produksjon av et produkt er en liste og verdi av alle kostnader, gruppert etter økonomisk element, med et generelt økonomisk innhold. Et slikt estimat er først og fremst nødvendig for å etablere det optimale kostnadsnivået som er inkludert i det, for å identifisere besparelsereserver og for å bestemme produksjonskostnadene som er planlagt for produksjonen.

Hvordan lage et estimat for produksjonen
Hvordan lage et estimat for produksjonen

Bruksanvisning

Trinn 1

Estimatet for produksjon og estimatet for salg av produkter oppsummeres for å danne et gratis generaliseringsdokument - et estimat av kostnadene, i henhold til hvilket kostnaden for brutto, omsettelige og solgte produkter beregnes. Sammensetningen av økonomiske elementer er den samme for hvert produksjonsestimat - dette gjør det mulig å sikre reduserte kostnader for hvert element og kontrollere endringene i kostnadsstrukturen.

Steg 2

Begynn å utarbeide estimater for produksjon med estimater av hjelpeverksteder og divisjoner, hvis produkter konsumeres av hovedverkstedene og blir tatt med i kostnadene. De økonomiske elementene i et slikt estimat vil være de egne kostnadene for hjelpeverkstedet, kostnadene for arbeid og tjenester det har utført eller levert til andre verksteder eller divisjoner.

Trinn 3

Lag et estimat av kostnadene for vedlikehold og produksjonsstyring, som tar hensyn til generelle produksjonskostnader, generelle og ikke-produksjonskostnader. Lag estimater for visse typer spesialkostnader: for oppstart og igangkjøring for utvikling av produkter, transport og anskaffelseskostnader.

Trinn 4

Etter det kan du fortsette å utarbeide estimater av produksjonskostnader for verkstedene, som regnes som de viktigste, og fra dem - for den økonomiske enheten som helhet. Grunnlaget for å lage et slikt estimat vil være klassifiseringen av kostnader for alle økonomiske elementer. Disse inkluderer materielle kostnader, lønnskostnader og skattefradrag, avskrivning av anleggsmidler og andre kostnader. Sammensetningen av dem bestemmes i hvert enkelt tilfelle i samsvar med det utviklede instruksjons-, metodologiske og regulatoriske materialet og dokumentene.

Trinn 5

I det totale volumet av produksjonskostnader, ta ikke bare hensyn til kostnadene ved å produsere salgbare produkter, men også de som er forbundet med en økning i saldoen for vårt eget pågående arbeid - halvfabrikata, tjenester som ikke er inkludert i kommersielle produkter, utsatt utgifter.

Anbefalt: