Hvordan Lage En Protokoll Fra Scenen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Protokoll Fra Scenen
Hvordan Lage En Protokoll Fra Scenen

Video: Hvordan Lage En Protokoll Fra Scenen

Video: Hvordan Lage En Protokoll Fra Scenen
Video: Hvordan lage video av Powerpoint 2024, April
Anonim

En inspeksjon av åstedet for en hendelse er et operasjonelt og etterforskende tiltak rettet mot å oppdage, primær forskning og fikse spor etter en begått forbrytelse. Inspeksjon av scenen lar oss trekke en konklusjon om mekanismen for forbrytelsen og generelt danne et bilde av hva som skjedde. En godt gjennomført inspeksjon av åstedet vil sikre en vellykket gjennomføring av videre etterforskning av straffesaken.

Hvordan lage en protokoll av scenen
Hvordan lage en protokoll av scenen

Bruksanvisning

Trinn 1

Straffeprosessloven i Den russiske føderasjonen sier at protokollen for inspeksjon av hendelsesstedet må utarbeides direkte under inspeksjonsprosessen eller umiddelbart etter at den er fullført og undertegnet av alle personer som deltar i den (etterforskeren, bekrefter vitner, eksperter, operasjonelle offiserer osv.). Protokollen må utarbeides skriftlig. Det kan være ledsaget av videoopptak, fotografier, lydopptak og andre fikseringsmidler oppnådd under inspeksjonen.

Steg 2

Protokollen for inspeksjon av hendelsesstedet kan deles inn i innledende, beskrivende og avsluttende deler. I den innledende delen av protokollen angir du sted, dato og nøyaktig tidspunkt for gjennomføringen, stillingen og etternavnet til etterforskeren, dataene til alle andre deltakere i undersøkelsen (attesterer vitner, eksperter osv.), Grunnlaget for dens oppførsel (for eksempel rapportering av en forbrytelse), værforhold på det tidspunktet den ble implementert og lysforhold. Gjør deretter notater i referatet om forklaringen på rettighetene til de vitnende vitnene og eksperten - de må bekrefte dette med sine underskrifter.

Trinn 3

Følgende er hoveddelen av protokollen, der fullstendig og objektivt, men uten unødvendige detaljer, unngår tvetydige uttrykk, gjenspeiler hele forløpet av denne hendelsen og kort beskriver bevisene som er funnet. Beskrivelsen skal gi en tilstrekkelig fremstilling av innstillingen slik at den kan gjenskapes helt om nødvendig. Registrer alle handlinger som er utført under inspeksjonen i den sekvensen de ble utført i. Sørg for å angi faktum om bruken av tekniske midler (hvis de ble brukt) og metoden for å fikse og emballere bevis.

Trinn 4

I den siste delen av inspeksjonsprotokollen må du registrere tidspunktet for fullføringen, og igjen liste opp alle beslaglagte materielle bevis og vedlegg til protokollen (diagrammer, fingeravtrykk, utskrifter av spor osv.), Komme med uttalelser og kommentarer (hvis noen) fra de involverte personene når det gjelder utarbeidelse av protokollen og inspeksjonen. Etter det må protokollen signeres av alle personer som deltok i implementeringen.

Anbefalt: