Hva Er Protokollen Til Attestasjonskommisjonen

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Protokollen Til Attestasjonskommisjonen
Hva Er Protokollen Til Attestasjonskommisjonen

Video: Hva Er Protokollen Til Attestasjonskommisjonen

Video: Hva Er Protokollen Til Attestasjonskommisjonen
Video: HEC Degree Attestation Process | Complete Procedure 2021 with New Update 2024, Kan
Anonim

Sertifisering av arbeidstakere gjør det mulig for bedriftens leder å organisere arbeidsprosessen på den mest effektive måten. Behovet for å bestå sertifisering er også viktig for ansatte, da det oppfordrer dem til systematisk å forbedre sine kvalifikasjoner. Informasjon om sertifisering må legges inn i en spesiell protokoll.

Protokollen føres av sekretæren for attestasjonskommisjonen
Protokollen føres av sekretæren for attestasjonskommisjonen

Protokollskjema

Det er ingen lov eller vedtekt som etablerer en enhetlig form for sertifiseringsprotokoll for alle virksomheter og organisasjoner. Derfor bestemmes skjemaet av lederen av organisasjonen. Han oppretter "Forskrift om sertifisering av ansatte", som inneholder all nødvendig informasjon om sertifiseringsprosedyren, vilkårene, sertifiseringskommisjonen, samt de endelige dokumentene. Store bedrifter utvikler og bestiller spesielle skjemaer for slike dokumenter. Lederen for sertifiseringskommisjonen og sekretæren kan utnevnes av ledelsen eller velges, avhengig av organisasjonens charter.

Plikten til å føre protokollen hviler på sekretæren. Formannen og sekretæren signerer dokumentet.

Hva er inkludert i protokollen?

Protokollen må inneholde alle dataene som er lagt inn i slike dokumenter. Dette er protokollnummeret, sertifiseringsdatoen, listen og dataene til de som blir sertifisert. Etternavn, fornavn, patronym, deltakerens posisjon, kort informasjon om rapporten hans, spørsmål som ble stilt til ham, samt svar er obligatorisk. Hvis protokollen er en tabell, kan du legge informasjon om den ansattes deltakelse i profesjonelle ferdighetskonkurranser i en egen kolonne. Protokollen skal inneholde en spesiell kolonne om avstemningsresultatene - hvor mange medlemmer av kommisjonen som stemte "for", hvor mange "mot". Det er vanligvis ingen som avstår fra slike arrangementer. I en egen kolonne føres kommisjonens beslutning om arbeidstakerens kvalifikasjoner tilsvarer denne kategorien eller kategorien eller ikke.

I noen organisasjoner foregår sertifisering i flere trinn. For eksempel skal en lærer vise en åpen leksjon. Informasjon om dette er også lagt inn i protokollen.

Protokollregistreringsprosess

Det er bedre å utarbeide protokollformen på forhånd. Det er nødvendig å legge inn den informasjonen som ikke vil endres, det vil si datoen, listen over ansatte og deres personlige data. I mange institusjoner gir arbeidstakere kvalifiseringsarbeider på forhånd på kommisjonen, slik at en kort oppsummering av dem også kan legges inn før kommisjonens møte. Kolonnene for stemmegivning og kommisjonens beslutninger fylles ut direkte under sertifiseringen. Endringer kan gjøres i protokollen til den er signert av styrelederen. Etter at dokumentet er signert, er endringer uakseptable.

Andre dokumenter

I følge protokollen fylles ansattes sertifiseringskort ut. Dataene om sertifiseringsdatoen og tildelingen av en viss kvalifikasjon overføres dit. Kortet fylles vanligvis ut i duplikat, det ene deles ut til den ansatte, og det andre oppbevares i personalavdelingen sammen med sertifiseringskommisjonens protokoll.

Anbefalt: