Hvordan Planlegge En Arbeidsdag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Planlegge En Arbeidsdag
Hvordan Planlegge En Arbeidsdag

Video: Hvordan Planlegge En Arbeidsdag

Video: Hvordan Planlegge En Arbeidsdag
Video: Hvordan planlegger vi ny jernbane? 2024, April
Anonim

For at arbeidet skal være effektivt, produktivt og tilfredsstille både ansatte og deres ledere, er det ikke nok å ha en viss profesjonalitet - det er også veldig viktig å kunne planlegge en arbeidsdag, siden riktig organisering arbeidstid kan hjelpe enhver ansatt til å oppnå høye resultater i arbeid uten overdreven energiforbruk.

Hvordan planlegge en arbeidsdag
Hvordan planlegge en arbeidsdag

Bruksanvisning

Trinn 1

Gjør arbeidet ditt ikke kaotisk, men på en organisert måte. Form arbeidsblokker og distribuer oppgavene du setter for deg selv neste arbeidsdag. Distribuer oppgaver i henhold til deres natur, kompleksitet og andre parametere.

Steg 2

Mens du jobber, ikke bli avbrutt eller distrahert. Hvis du ikke blir distrahert av bagateller, vil du fullføre denne eller den oppgaven mye raskere og bedre, så lær deg å ikke ta korte pauser, og deretter må du komme inn i arbeidsatmosfæren igjen, noe som tar tid.

Trinn 3

Kombiner utførelsen av oppgaver av lignende art i en generell blokk og gi deg selv oppgaven med å fullføre denne blokken som en helhet, og bare deretter ta en kort pause.

Trinn 4

For å fullføre blokkeringen av de viktigste og mest ansvarlige oppgavene, må du stille åpningstider på forhånd hvis du kommuniserer med folk på jobben. Sett en viss periode på arbeidsdagen da ingen skal distrahere deg og ingen skal snakke med deg. I løpet av denne tiden bør dørene til kontoret være stengt, og du kan gjøre viktige jobber i stillhet og ensomhet ved å slå av telefonen og Internett.

Trinn 5

I tilfelle når det er nødvendig med forhandlinger i arbeidet, planlegg reglene for forhandlingene slik at de er så effektive som mulig med minimalt energiforbruk. Alle aspekter som må diskuteres, bør passe innen en times tid - trange tidslinjer vil hjelpe deg å unngå lange samtaler om ingenting.

Trinn 6

Prioriter arbeidet ditt når du får det gjort. Bestem hva som må gjøres så snart som mulig, og hvilke oppgaver som kan vente. Det er umulig å gjøre alle tingene som ligger foran deg på en gang, så lær å distribuere dem i henhold til deres betydning og haster. Hvis du klarer å fullføre de viktigste oppgavene i løpet av arbeidsdagen, og forlater andre til senere, vil du ikke oppleve stresset om at dagen ble bortkastet og haster arbeidet forble ugjort.

Trinn 7

Legg visse typer arbeid til dine ansatte og andre mennesker, hvis mulig. Bruk delegering av autoritet til din egen fordel og arbeidsproduktivitet.

Trinn 8

Hvis du har en altfor omfattende oppgave foran deg som ikke kan fullføres på en gang, kan du dele den opp i trinn og jobbe sekvensielt. Sett tidsfrister for å fullføre arbeidet for deg selv, siden bare du kan vite hvilken tidsramme som vil være optimal for deg.

Trinn 9

Gjør de viktigste arbeidsoppgavene dine tidlig på morgenen, slik at du føler deg vellykket og trygg fra de aller første minuttene av dagen. I tillegg er det viktig å vite i løpet av hvilke timer på dagen du opplever en økning i ytelse, og i løpet av hvilke timer du avviser. Organiser arbeidsdagen din i henhold til disse syklusene, og ikke gjør for alvorlige og komplekse oppgaver under nedgangen i arbeidsstyrken.

Anbefalt: