Hvordan Beregne En Lege Lønn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne En Lege Lønn
Hvordan Beregne En Lege Lønn

Video: Hvordan Beregne En Lege Lønn

Video: Hvordan Beregne En Lege Lønn
Video: Lønn og skatt 2024, April
Anonim

I lang tid var lønnen til medisinske arbeidstakere strengt regulert og besto faktisk av den offisielle lønnen og tilleggsutbetalinger for arbeid under spesielle forhold (hvis noen). Nylige helsereformer har medført endringer i lønnen til leger. De nye lønnene har utløst mye lokal debatt. Manglende forståelse av personalet skyldtes i de fleste omstridte tilfeller mangel på kunnskap i denne saken.

Hvordan beregne en lege lønn
Hvordan beregne en lege lønn

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær oppmerksom på at lønn, lønn, bonus og kompensasjonsgodtgjørelse, for eksempel for arbeid under avvikende forhold, samt insentivutbetalinger og bonuser er foreskrevet i tariffavtalen eller annen lokal forskrift og er i samsvar med arbeidsrettslige krav. Videre bør den månedlige inntekten til en ansatt som fullt ut oppfyller arbeidsstandardene og utarbeidet arbeidstiden ikke være lavere enn minstelønnen.

Steg 2

Husk at lønnsskalaen, ifølge hvilken opptjeningen utføres, er den samme for ansatte i offentlig sektor. Lønn beregnes ut fra kategorien, som først og fremst avhenger av stillingen til spesialisten. Med en økning i kvalifikasjonskategorien (som regel en gang hvert femte år), så vel som i tilfelle å oppnå den vitenskapelige graden til en kandidat for vitenskap eller æres tittelen "Honored Doctor of the Russian Federation", er lønnen økt med en karakter. I tilfelle å forsvare en doktoravhandling eller tildele en lege tittelen nasjonal lønn, økes lønnen med to kategorier.

Trinn 3

Beregn gjenværende kvoter basert på grunnlønnen. I følge loven er spesialister på landsbygda basert på en skjematisk lønn, som er lik summen av grunnlønnen og en tjuefem prosentøkning for arbeid i landsbyen. Leger ved medisinske institusjoner i byen har en grunnlønn lik den grunnleggende. De såkalte skadelige arbeidsforholdene har antituberkuloseinstitusjoner, smittsomme sykehus, dermatovenerologiske apoteker, sentre for å arbeide med HIV-infiserte pasienter, patologiske avdelinger, rettsmedisinske undersøkelsesbyråer, spedalskekoloni, psykiatriske sykehus og medikamentelle behandlingssentre. I tillegg får radiologer og radiologer, leger i ultralyddiagnostikk, spesialister som behandler pasienter på hospits og sanatorier for døve eller blinde sine egne godtgjørelser.

Anbefalt: