Hvilke Fordeler Er Kvalifiserte For Mødre I Barselpermisjon

Hvilke Fordeler Er Kvalifiserte For Mødre I Barselpermisjon
Hvilke Fordeler Er Kvalifiserte For Mødre I Barselpermisjon

Video: Hvilke Fordeler Er Kvalifiserte For Mødre I Barselpermisjon

Video: Hvilke Fordeler Er Kvalifiserte For Mødre I Barselpermisjon
Video: Foreldrepermisjon 2024, Kan
Anonim

Den moderne arbeidskvinnen som går i fødselspermisjon trenger å vite hvilke fordeler hun har krav på. Noen selskaper har sitt eget syn på denne saken og angir størrelsen på betalingene til kvinner som selv går på fødselspermisjon. I slike tilfeller trenger du bare å vite hvilke fordeler nye mødre har.

Hvilke fordeler er kvalifiserte for mødre i barselpermisjon
Hvilke fordeler er kvalifiserte for mødre i barselpermisjon

I følge lov er fødselsytelser delt inn i følgende hovedtyper.

1) Engangssum. Sysselsatte mødre registrert i de første tolv ukene av svangerskapet får utbetalt en engangsgodtgjørelse på 465,20 rubler. Du kan få det med et sertifikat for registrering fra bolig og fellestjenester.

2) Fødselspenger. Denne godtgjørelsen kan mottas av begge foreldrene for hvert barn som blir født. Arbeidende mødre mottar en godtgjørelse på henholdsvis 100% av gjennomsnittsinntekten på arbeidsplassen, med forbehold om at det fremlegges et attest fra registerkontoret for fødselen av et barn og et attest som bekrefter at den andre forelderen gjør ikke motta en lignende godtgjørelse. Arbeidsledige foreldre eller heltidsstudenter bør kontakte sosialmyndighetene. Nødvendige dokumenter: et sertifikat fra registerkontoret, arbeidsbøker, vitnemål, sertifikater for ikke-arbeidende foreldre, for studenter - et studieattest som angir uteksaminasjonsåret.

3) Engangssum for fødselen av et barn. Denne fordelen kreves også betalt til en av de offisielt ansatte foreldrene på arbeidsstedet. Nødvendige dokumenter: et barns fødselsattest, et sertifikat fra arbeidsformidlingen som bekrefter at den andre forelderen er arbeidsledig, eller et attest som sier at ytelsen ikke utstedes til den andre forelderen, et attest fra registret. Hvis begge foreldrene er offisielt arbeidsledige, betales godtgjørelsen til RUSZN. Nødvendige dokumenter: arbeidsbøker med oppsigelsesnotater, et barns fødselsattest og et sertifikat fra registret. Tidligere arbeidsledige foreldre må fremvise videregående eller høyere utdanning.

4) Månedlig godtgjørelse for et barn av en militærmann. Denne godtgjørelsen skyldes kona til en soldat i tjenesteperioden og til barnet fyller 3 år.

Anbefalt: