Hvordan Ikke Dele Bil Under Skilsmisse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ikke Dele Bil Under Skilsmisse
Hvordan Ikke Dele Bil Under Skilsmisse

Video: Hvordan Ikke Dele Bil Under Skilsmisse

Video: Hvordan Ikke Dele Bil Under Skilsmisse
Video: Hvordan man laver en kvindes frisure Sassoon. Sassoon-klipningsteknik til kort hår. 2024, Mars
Anonim

Når hodet er svimmel av kjærlighet til den berømte valsen til Mendelssohn, tenker nesten ingen på det ugunstige utfallet av hendelser og delingen av eiendom. Dessverre viser den ubønnhørlige statistikken at annethvert ekteskap ender i skilsmisse, hvor delingen av eiendom som ektefellene ervervet i et lovlig ekteskap gjennomføres. Videre oppstår tvister ikke bare om verdifull løsøre og fast eiendom. Varelageret inkluderer kjøpte kopper, skjeer, gafler.

Hvordan ikke dele bil under skilsmisse
Hvordan ikke dele bil under skilsmisse

Nødvendig

  • - ekteskapskontrakt;
  • - notarialavtale;
  • - søknad til retten;
  • - passet;
  • - attest eller ekteskap
  • - sertifikat for eiendomsverdi;
  • - inventar på eiendom ervervet i ekteskap.

Bruksanvisning

Trinn 1

Ved skilsmisse kan du oppbevare bilen for deg selv hvis du kjøpte den før registreringen av ekteskapet eller mottok den i gave under det lovlige ekteskapet, siden denne typen eiendom ikke kan deles og forblir for personen som kjøpte den. All annen eiendom som ervervet i løpet av et registrert ekteskap, er ektefellenes felleseie og er underlagt deling i like store andeler (artikkel 34 i familiekoden til Den russiske føderasjon, artikkel 256 i den sivile koden i Russland)

Steg 2

Hvis du ikke har en ekteskapskontrakt som spesifiserer hvilken eiendom hver ektefelle vil eie etter skilsmisse, kan du fredelig godta å dele felleseiendommen. For at alt skal være innenfor loven, og deretter ingen av ektefellene gikk til retten med en påstand, skal du utarbeide en notarialavtale der du i detalj angir hva som gjenstår for hver av ektefellene etter skilsmissen.

Trinn 3

I mangel av enighet mellom ektefellene, hvis delingen av den ervervede eiendommen ikke kan gjennomføres gjennom fredelige forhandlinger, kan du søke landdistriktet med en påstand. Vis pass, ekteskap eller skilsmisseattest, en oversikt over eiendommen som skal deles, et sertifikat for verdien.

Trinn 4

På grunnlag av en rettskjennelse vil eiendommen bli delt mellom ektefellene i like store andeler. Du kan beholde bilen for deg selv hvis den andre ektefellen får sin del av en tilsvarende eiendom. For eksempel, hvis du deler en bil og en leilighet, kan en ektefelle få fast eiendom, den andre - løsøre, hvis verdien er omtrent den samme. Ofte overstiger kostnaden for en bil betydelig kostnadene for en leilighet. Du må betale forskjellen mellom prisen på en bil og en leilighet til din andre ektefelle. Hvis du i løpet av et registrert ekteskap bare anskaffet deg en bil, har du også rett til å beholde den for deg selv, men samtidig må du betale halvparten av kostnaden til den andre ektefellen.

Anbefalt: