Hvordan Skrive En Stillingsbeskrivelse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Stillingsbeskrivelse
Hvordan Skrive En Stillingsbeskrivelse

Video: Hvordan Skrive En Stillingsbeskrivelse

Video: Hvordan Skrive En Stillingsbeskrivelse
Video: Vide 452 Hvordan skrive en enkel CV 2024, Kan
Anonim

En stillingsbeskrivelse er omfattende informasjon om kravene og belastningene ved en gitt jobb. Den brukes i valg og rekruttering av personell, så vel som i sertifisering av spesialister.

Hvordan skrive en stillingsbeskrivelse
Hvordan skrive en stillingsbeskrivelse

Bruksanvisning

Trinn 1

Arbeidsplassen er den primære lenken i enhver bedrift, og er en sone for utøvende handlinger for å utføre en bestemt jobb. Når du tegner en karakteristikk, må du først oppgi navn, klassifiseringsgruppe og antall ansatte. I bedrifter er alle produksjonssteder tett sammenkoblet. Funksjonen til alle har en direkte innvirkning på hele rytmen i kollektivt arbeid, så vel som resultatene av hans arbeid.

Steg 2

Husk å merke deg om dette er en individuell eller kollektiv arbeidsplass. Med et individ er en fast ansatt tildelt ham, kollektivet er ment å utføre arbeid av flere personer. Ofte i bransjer, for eksempel i anskaffelsesbedrifter, er individuelle jobber spesialisert i driften av den teknologiske prosessen. I dette tilfellet skaper flere jobber en produksjonslinje.

Trinn 3

Fortsett med å beskrive innholdet i arbeidet på dette stedet. Liste over alle viktige arbeidsfunksjoner. Gi en teknisk beskrivelse av arbeidet. Angi innhold, virkemiddel og organisering av arbeidet.

Trinn 4

Deretter oppgir du kravene som gjelder for den ansattes kvalifikasjoner. Bestem det nødvendige utdanningsnivået, spesialisering, yrkeserfaring. Hvis arbeidsplassen er i et produksjonsanlegg, legg merke til de fysiske påstandene: muskelspenning, kroppsholdning, synsstyrke, hørsel, miljøpåvirkning. På noen bedrifter er det nødvendig å indikere de mentale egenskapene: monotoni og monotoni i arbeidet, viljen til å samarbeide, evnen til å regulere, tilstedeværelsen av en kollektiv ånd.

Trinn 5

I karakteristikken, angi også spesialiseringen på arbeidsplassen. Dette inkluderer etablering av en bestemt produksjonsprofil, samt konsolidering av tilsvarende operasjoner av samme type, utstyr, ansvarsfordeling.

Trinn 6

I fremtiden, med nøye overholdelse av alle disse egenskapene, vil du motta en rasjonell organisering av arbeidsplassen, med tanke på kapasiteten og spesialiseringen til bedriften, arten av de teknologiske prosessene som utføres i den og rekkefølgen av implementeringen.

Anbefalt: